Nieuws

 • 20 februari 2017
  Team Presentatie 2017

  02/20/2017 - Munderfing, Austria


  The Red Bull KTM Ajo team project for the coming Moto3 campaign was presented on Monday at the KTM headquarters in Munderfing (Austria), with rider Niccolo Antonelli and Bo Bendsneyder unveiling their new bikes for 2017. The pair will look to follow in the footsteps of Brad Binder and win the World Championship with the team this season. The spectacular presentation also saw the KTM structures for Moto2 and MotoGP introduced, with the Austrian manufacturer leading a triple-pronged assault in the World Championship.

   

  lees meer »

 • 1 december 2016
  Succesvol debuutjaar in Moto3 klasse

  Met een dertiende plaats tijdens de afsluitende race in Valencia, een veertiende eindklassering in het Wereldkampioenschap Moto3, twee podiumplaatsen en maar liefst 78 WK punten op zak kijkt motorcoureur Bo Bendsneyder terug op een zeer geslaagd debuutjaar bij het fabrieksteam van Red Bull KTM Ajo. 

  lees meer »

 • 7 november 2016
  Goede overzeese resultaten geven vertrouwen voor laatste race in Valencia

  De afgelopen weken vertoefde de 17-jarige motorcoureur Bo Bendsneyder in Australië en Azië voor 3 Grand Prix’s op voor hem onbekende circuits. Hij behaalde een 18e, 10e en 3e plaats en tankte flink vertrouwen voor de afsluitende wedstrijd in Valencia die komend weekend op de kalender staat. 

  lees meer »

 • 1 oktober 2016
  Crash zorgt voor goede leermomenten

  Zijn sterke reeks wedstrijden na de zomerstop kon Bo Bendsneyder tijdens de laatste 2 races in september niet voortzetten. In San Marino was de race al na 1 ronde voorbij en in Aragon pakte de jonge coureur met een vijftiende plaats het laatste WK punt. Beide wedstrijden hebben wel voor veel leermomenten gezorgd tijdens zijn rookie jaar in het WK Moto3 kampioenschap.

  lees meer »

 • 4 september 2016
  Bendsneyder op stoom na de zomerstop

  De Rotterdamse Moto3 coureur Bo Bendsneyder is de tweede helft van het raceseizoen ijzersterk begonnen en behaalde zijn beste resultaten van het hele seizoen in de afgelopen 3 races. Het hoogtepunt vormde de welverdiende podiumplaats met een prachtige 3e plek op het circuit van Silverstone in Engeland. 

  lees meer »

 • 26 juni 2016
  Beste resultaat tot nu toe op thuiscircuit

  Motorcoureur Bo Bendsneyder heeft op zondag 26 juni in Assen zijn beste resultaat tot nu toe behaald in het Moto3 wereldkampioenschap. De 17-jarige Rotterdammer finishte op een mooie negende plaats en had slechts een seconde achterstand op de winnaar Francesco Bagnaia.

  lees meer »

 • 25 mei 2016
  Stap voor stap dichterbij de punten

  In mei liet Bo Bendsneyder zien dat hij veel geleerd heeft van zijn eerdere wedstrijden in de Moto3 klasse van het Wereldkampioenschap. Met een zestiende plek in Le Mans en achttiende plek in Mugello komt de Rotterdammer langzaam maar zeker steeds dichterbij zijn doel voor dit jaar: punten pakken.

  lees meer »

 • 29 april 2016
  Veel geleerd op nieuwe circuits

  De 3 in april verreden wedstrijden in het wereldkampioenschap Moto3 waren zeer leerzaam voor de zeventienjarige Rotterdamse motorcoureur Bo Bendsneyder. Hoewel er dit keer geen WK punten zijn verzameld is zijn rugzak goed gevuld met waardevolle ervaring die hij meeneemt naar de rest van het seizoen. 

  lees meer »

 • 27 maart 2016
  Succesvol debuut in Wereldkampioenschap

  De zeventienjarige motorcoureur Bo Bendsneyder kan tevreden terugkijken op een geslaagd debuutweekend in de Moto3 klasse van het Wereldkampioenschap. De Rotterdammer presteerde het hele weekend al boven verwachting goed en eindigde netjes als veertiende. Als beloning mocht hij 2 WK punten mee naar huis nemen.

  lees meer »

 • 21 februari 2016
  Geslaagde eerste test in 2016

  De eerste test in 2016 zit er voor Bo Bendsneyder alweer op. De Rotterdammer die dit jaar uitkomt voor het KTM fabrieksteam van Aki Ajo kijkt tevreden terug naar 3 dagen rijden op de Moto3 in Spanje. 

  lees meer »

 • 16 januari 2016
  Bo Bendsneyder naar Moto3 bij Red Bull KTM Ajo

  De 16-jarige Bo Bendsneyder heeft een contract getekend bij Red Bull KTM Ajo. Daarmee maakt de jonge Rotterdammer een prachtige sprong in zijn racecarrière. 

  lees meer »

 • 3 november 2015
  Mooi afscheid in Jerez

  Dutch Racing Team coureur Bo Bendsneyder heeft op het circuit van Jerez met een mooi resultaat afscheid genomen van zijn tweejarige race avontuur in het Moto3 Junior World Championship.

  lees meer »

 • 4 oktober 2015
  Moeilijk weekend in Navarra

  Met een dertiende plaats op het Circuito de Navarra heeft Dutch Racing Team coureur Bo Bendsneyder het maximale uit zichzelf en zijn motor weten te halen.

  lees meer »

 • 27 september 2015
  Anders verlopen weekend in Aragón dan gehoopt

  Het laatste raceweekend van de Red Bull MotoGP Rookies Cup in Aragón is anders verlopen dan waar Bo Bendsneyder van te voren op gehoopt had. De Rotterdammer was op jacht naar twee overwinningen maar keerde terug naar huis met een “no finish” in de eerste race en een negende plaats in race twee.

  lees meer »

 • 12 september 2015
  Kampioen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup

  Met nog twee races te gaan schreef de zestienjarige Bo Bendsneyder vandaag geschiedenis door in Misano als eerste Nederlander de titel te pakken in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. 

  lees meer »

 • 6 september 2015
  Bekeken 6e plaats in Albacete

  In de vijfde ronde van het Moto 3 Junior World Championship heeft Bo Bendsneyder een keurige zesde plaats behaald. De Rotterdammer reed zijn race bekeken uit en was daar zeer tevreden over.

  lees meer »

 • 30 augustus 2015
  Goud en brons op Silverstone

  Met twee podiumplekken en een comfortabele voorsprong in het kampioenschap van de Red Bull MotoGP Rookies Cup keert de Rotterdamse Bo Bendsneyder tevreden terug naar huis.

  lees meer »

 • 16 augustus 2015
  Bendsneyder doet in Brno goede zaken voor het kampioenschap

  Afgelopen weekend in Brno deed Bo Bendsneyder goede zaken voor de titel in het prestigieuze Red Bull MotoGP Rookies Cup kampioenschap. Startend vanaf P2 reed de 16-jarige Rotterdammer in twee races naar het zilver en het goud en verstevigde mede door een val van zijn directe concurrent zijn leidende positie in het klassement.

  lees meer »

 • 12 juli 2015
  Winst en verlies lagen dicht bij elkaar op de Sachsenring

  Van een euforische gevoel van de winst en de “vijf-op-een-rij” in de eerste wedstrijd naar een anticlimax in de tweede wedstrijd van de Red Bull MotoGP Rookies Cup.

  lees meer »

 • 5 juli 2015
  “Dit resultaat was echt het maximaal haalbare”

  De twee races op Motorland Aragón bezorgden Dutch Racing Team coureur Bo Bendsneyder vandaag een twaalfde en achtste plaats in het CEV Repsol Moto3 Junior World Championship.

  lees meer »

 • 27 juni 2015
  Opnieuw hoogste podium op de TT in Assen

  Met een solide en zelfverzekerd gereden race pakte Bo Bendsneyder “de dubbel” tijdens de TT in Assen. Voor een uitzinnig publiek dat massaal op de tribunes was blijven zitten won Bo ook zijn tweede race en daarmee gaat de Rotterdammer met vier uit vier comfortabel aan de leiding in de Red Bull MotoGP Rookies Cup.

  lees meer »

 • 26 juni 2015
  Zwaarbevochten TT race resulteert in een zinderende overwinning

  Na een bloedstollend spannende race tijdens de TT in Assen zorgde Bo Bendsneyder ervoor dat het Wilhelmus opnieuw klonk over de Drentse hei. In een nek aan nek race wist de jonge Rotterdammer zijn Italiaanse concurrent Fabio Di Giannantonio met 0,083 seconden te verslaan. 

  lees meer »

 • 26 juni 2015
  Zwaarbevochten TT race resulteert in een zinderende overwinning

  Na een bloedstollend spannende race tijdens de TT in Assen zorgde Bo Bendsneyder ervoor dat het Wilhelmus opnieuw klonk over de Drentse hei. In een nek aan nek race wist de jonge Rotterdammer zijn Italiaanse concurrent Fabio Di Giannantonio met 0,083 seconden te verslaan. 

  lees meer »

 • 25 juni 2015
  Opnieuw poleposition in Assen

  Bo Bendsneyder behaalde tijdens de kwalificatie van de 85e Dutch TT de snelste tijd en staat daarmee morgen en overmorgen op poleposition. De Red Bull MotoGP Rookies coureur was de hele dag de snelste en mag daarmee volkomen terecht starten vanaf P1. Hij evenaarde eveneens zijn prestatie van vorig jaar, toen had de Rotterdammer ook al de beste uitgangspositie.   

  lees meer »

 • 21 juni 2015
  Keihard werken in Barcelona

  Het was flink aanpoten voor Dutch Racing Team coureur Bo Bendsneyder op het “Circuit de Barcelona-Catalunya” dit weekend. Tijdens de kwalificatie behaalde de Rotterdammer een achtste plek. Op zondag stonden er 2 races op het programma waar Bendsneyder een zesde en zevende positie uit wist te slepen. 

  lees meer »

 • 10 juni 2015
  Bendsneyder kijkt uit naar de TT

  De TT van Assen kan voor Bo Bendsneyder niet snel genoeg komen. De jonge Rotterdammer stond vorig jaar tijdens dit evenement al twee keer op het podium. Dit jaar wil hij deze prestatie als klassementsleider in de Red Bull MotoGP Rookies Cup minimaal evenaren.

  lees meer »

 • 16 mei 2015
  Prachtige derde plaats in Le Mans

  Na een sterk opgebouwde en bloedstollend spannende race staat Bo Bendsneyder voor het eerst op het podium in het Moto3 Junior World Championship van het FIM CEV Repsol. De 16-jarige Dutch Racing Team coureur pakte met veel zelfvertrouwen de derde plaats nadat de race door een zware crash werd teruggebracht naar 12 ronden.

  lees meer »

 • 15 mei 2015
  Oranje Tribune tijdens de TT!

  Speciale aanbieding voor alle oranje fans: de Oranje Tribune tijdens de TT! 

  lees meer »

 • 3 mei 2015
  Droomstart van tweede Red Bull Rookies seizoen

  Een mooiere start van zijn tweede seizoen in het prestigieuze Red Bull MotoGP Rookies Cup seizoen had Bo Bendsneyder zich niet kunnen wensen. Met de start vanaf pole én twee overwinningen op zak keert de zestienjarige Rotterdammer voldaan terug uit Jerez.

  lees meer »

 • 26 april 2015
  Bendsneyder geeft visitekaartje af

  Met een vierde plaats in de eerste ronde van het FIM CEV Repsol Moto3 Junior World Championship laat de 16-jarige Bo Bendsneyder uit Rotterdam zien dat er serieus rekening met hem gehouden moet worden het komend seizoen.

  lees meer »

 • 22 april 2015
  Bendsneyder is klaar voor het nieuwe seizoen

  Aankomend weekend start het nieuwe raceseizoen voor de 16-jarige Bo Bendsneyder uit Rotterdam. Hij gaat van start in het Moto3 Junior World Championship (voorheen Spaans Open Kampioenschap).

  lees meer »

 • 18 maart 2015
  Eerste trainingsmeters van Bo Bendsneyder voelden meteen goed

  “Het was lekker om terug te zijn in Spanje en weer op de Honda te rijden’’ vertelt de 16-jarige Bo Bendsneyder na zijn eerste testdagen met Dutch Racing Team. De Rotterdamse motorcoureur heeft zijn eerste meters van het nieuwe seizoen gereden op het circuit van Almeria in Zuid Spanje.

  lees meer »

 • 19 januari 2015
  Steun van “Vrienden van Bo” ook in 2015 van belang

  Met een succesvol jaar achter de rug kijkt Bo Bendsneyder alweer reikhalzend uit naar het raceseizoen 2015. Momenteel traint hij volop om in perfecte conditie te zijn voor de start van het nieuwe seizoen.

  lees meer »

 • 16 november 2014
  Goed weekend ondanks mindere resultaten

  Hoewel de resultaten van de laatste twee races van het seizoen niet bijzonder zijn kijkt Dutch Racing Team coureur Bo Bendsneyder toch met een positief gevoel terug op het weekend in Valencia.

  lees meer »

 • 2 november 2014
  Sterk optreden in Portimão

  Met een ijzersterk gereden race op Autódrome Internacional do Algarve in Portugal pakt Bo Bendsneyder een meer dan verdiende zesde plaats in het CEV Repsol kampioenschap. De vijftienjarige Dutch Racing Team coureur liet een sterk staaltje racen en doorzettingsvermogen zien.

  lees meer »

 • 28 september 2014
  Goede afsluiting van het eerste Rookies seizoen

  Met de races in Aragon achter de rug zit het debuutseizoen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup erop voor de vijftienjarige Bo Bendsneyder uit Rotterdam. Hij sloot dit weekend af met een vijfde en zevende plek en neemt in het eindklassement de negende plaats in.

  lees meer »

 • 21 september 2014
  Klinkende overwinning in Assen

  Met ruime voorsprong op zijn concurrenten pakt Dutch Racing Team coureur Bo Bendsneyder de  overwinning op het TT Circuit van Assen in de Moto3 klasse van het British Superbike Kampioenschap.

  lees meer »

 • 15 september 2014
  Bendsneyder haalt het maximale uit het weekend in Misano

  Met een dubbel gevoel en acht punten op zak keert de vijftienjarige Bo Bendsneyder terug uit Misano.

  lees meer »

 • 8 september 2014
  Teleurstellend resultaat in Navarra

  Dutch Racing Team coureur Bo Bendsneyder kende een zwaar weekend op Circuito de Navarra tijdens het Spaans Open Kampioenschap.

  lees meer »

 • 31 augustus 2014
  Podiumplaats als beloning voor hard werken

  Met een prachtige derde plaats in de tweede race sluit Bo Bendsneyder een zwaarbevochten weekend op Silverstone passend af. Zijn harde werken werd beloond met een podiumplaats en zorgde ervoor dat hij in het klassement weer een plaats stijgt.

  lees meer »

 • 17 augustus 2014
  In het zicht van de haven gestrand

  Na een sterk gereden tweede race op een droog circuit in Brno staat Bo Bendsneyder toch met lege handen. Met nog slechts één ronde te gaan en rijdend in de kopgroep belandt hij in de bocht na start-finish in de grindbak.

  lees meer »

 • 16 augustus 2014
  Teleurstellend resultaat eerste wedstrijd in Brno

  Gebrek aan vertrouwen op een droge baan met regenbanden resulteerde in een teleurstellende dertiende plaats voor Bo Bendsneyder tijdens de achtste ronde van de Red Bull MotoGP Rookies Cup in Brno.

  lees meer »

 • 6 juli 2014
  Vroegtijdig einde van de wedstrijd in Albacete

  Wedstrijd is na 2 ronden al voorbij door armbreuk.

  lees meer »

 • 28 juni 2014
  Winst in de tweede race tijdens de TT

  Na een zinderende race wint Bo Bendsneyder de tweede race van de Red Bull MotoGP Rookies Cup tijdens de TT in Assen.

  lees meer »

 • 27 juni 2014
  Op een haar na het podium in Assen gemist

  In zijn eerste TT wedstrijd in Assen grijpt de Rotterdammer Bo Bendsneyder net naast het podium. De vierde plaats is wel zijn beste resultaat tot nu toe in de Red Bull MotoGP Rookies Cup.

  lees meer »

 • 26 juni 2014
  Pole position in Assen

  Bo Bendsneyder pakt de pole position op zijn thuiscircuit in Assen na een pittige kwalificatie.

  lees meer »

 • 23 juni 2014
  Twee zwaarbevochten wedstrijden

  Dutch Racing Team coureur Bo Bendsneyder verzamelt dit weekend op het Circuit de Barcelona-Catalunya in totaal 7 punten voor het CEV Repsol kampioenschap. De beide races waren zwaar bevochten. “Ik ben wel tevreden over dit weekend, de races zijn zeker niet verkeerd gegaan maar er had wel meer ingezeten.”

  lees meer »

 • 9 juni 2014
  Er had meer ingezeten

  Met veel strijd en wilskracht weet de 15-jarige Dutch Racing Team coureur Bo Bendsneyder als elfde over de finish te komen tijdens het CEV Repsol op Motorland Aragón. Even heeft de jonge Rotterdammer zelfs mee kunnen vechten met de groep achtervolgers die streden om de derde plaats.

  lees meer »

 • 2 juni 2014
  Wel punten, niet tevreden

  Bo Bendsneyder pakt slechts vier punten in Mugello waar de Red Bull Rookies coureur alles behalve tevreden mee is. 

  lees meer »

 • 19 mei 2014
  Helaas geen finish in Le Mans

  Een valpartij maakte jammer genoeg een vroegtijdig einde aan de wedstrijd van Bo Bendsneyder op Le Mans. De Dutch Racing Team coureur kwam afgelopen zaterdag al in de tweede ronde in de gridbak terecht.

  lees meer »

 • 5 mei 2014
  Stoeien met de start

  Na een zwaar bevochten eerste Red Bull Rookies weekend neemt Bo Bendsneyder 18 punten mee terug naar Rotterdam. Een prachtig resultaat waar hij zeer tevreden mee is.

  lees meer »

 • 20 april 2014
  Eerste kennismaking met Red Bull MotoGP Rookies Cup

  Ondanks een flinke griep heeft Bo Bendsneyder afgelopen weekend een redelijk goed gevoel overgehouden aan zijn eerste kennismaking met de Red Bull MotoGP Rookies Cup. 

  lees meer »

 • 7 april 2014
  9e plaats in eerste wedstrijd Spaans Open

  Met een negende plaats in het klassement en 11 punten op zak is Dutch Racing Team coureur Bo Bendsneyder meer dan tevreden over zijn prestaties tijdens de eerste wedstrijd van het Spaans Open Kampioenschap.

  lees meer »

 • 3 april 2014
  “Het is belangrijk om in Jerez te testen”

  De baan verkennen en meters maken. Dat was het doel voor de tweede training van Bo in voorbereiding op de eerste wedstrijd van het Spaans Open Kampioenschap.

  lees meer »

 • 22 maart 2014
  Tevreden over testweek in Spanje

  Onder wisselende Spaanse weersomstandigheden werkte Bo Bendsneyder afgelopen week met Dutch Racing Team zijn eerste meters op de voor hem nieuwe Honda FTR af.

  lees meer »

 • 24 februari 2014
  Succesvolle deelname aan de Motorbeurs

  Bo heeft veel nieuwe Vrienden mogen verwelkomen op de Motorbeurs in Utrecht.

  lees meer »

 • 15 februari 2014
  Bo zoekt kleine sponsors

  Bo Bendsneyder zet Nederland weer op de internationale racekaart! Met de Vrienden van Bo hoopt hij zijn budget voor komend seizoen compleet te maken.

  lees meer »

 • 15 februari 2014
  Bo Bendsneyder ontvangt Ben Majoor trofee

  Op 12 januari 2014 heeft Bo Bendsneyder tijdens het KNMV motorsportgala de Ben Majoor trofee in ontvangst genomen.

  lees meer »

 • 15 februari 2014
  Bo Bendsneyder volgt Bryan Schouten op bij Dutch Racing Team

  Op 24 januari 2014 werd Bo Bendsneyder bij het Dutch Racing Team officieel gepresenteerd als opvolger van Bryan Schouten.

  lees meer »

 • 15 februari 2014
  Bo Bendsneyder gaat voor top 5!

  Met het seizoen 2013 nog maar net achter de rug kijkt Bo Bendsneyder al reikhalzend uit naar zijn nieuwe uitdaging voor 2014: racen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. 

  lees meer »

RedBull KTM Ajo Motorsport MotoGP Moto3 KNMV NOC-NSF

Volg ons op