« Alle nieuwsberichtenRed Bull KTM Ajo
1 oktober 2016

Crash zorgt voor goede leermomenten

Zijn sterke reeks wedstrijden na de zomerstop kon Bo Bendsneyder tijdens de laatste 2 races in september niet voortzetten. In San Marino was de race al na 1 ronde voorbij en in Aragon pakte de jonge coureur met een vijftiende plaats het laatste WK punt. Beide wedstrijden hebben wel voor veel leermomenten gezorgd tijdens zijn rookie jaar in het WK Moto3 kampioenschap.

11 september: Misano, San Marino

Zijn start vanaf de 21e positie was matig waardoor hij midden in een grote groep coureurs terecht kwam. Nog voordat de eerste ronde voorbij was crashte Bendsneyder in bocht 15 waardoor hij geen kans meer kreeg om zich terug in de wedstrijd te vechten. Dit was zijn eerste DNF van het seizoen.

Bendsneyder: “Laat remmen en vroeg op het gas zijn de punten waar we op deze baan wat problemen mee hadden. Dit soort banen liggen me nog niet helemaal goed. In de derde training hadden we wel een oplossing gevonden maar de kwalificatie was een stuk minder dan waar we op gehoopt hadden. Tijdens de start verloor ik wat plekken maar probeerde ik hard terug te vechten. Op een plek op de baan was waarschijnlijk een hobbel want ik verloor de voorkant en toen was de race ineens over. Ik denk dat ik dit weekend veel meer heb geleerd dan op Silverstone, zeker op de punten in het rijden waar ik me nog kan verbeteren. Achteraf gezien is het weekend niet zo heel slecht want we hebben veel data verzameld.”

25 september: Aragón

Bendsneyder had het lastig tijdens de race in Aragón. In het begin van de race, waar hij vanaf P9 aan mocht beginnen, had hij het zwaar en zorgde een matige start ervoor dat hij al snel enkele plekken verloor. De rest van de race reed hij in een vrij grote groep en kwam hij uiteindelijk als vijftiende over de streep en mocht daarmee het laatste WK punt mee naar huis nemen. Zijn teammaatje Brad Binder vierde samen met het hele Ajo Motorsport team een prachtig feest want hij mocht zich na deze race tot kampioen in de Moto3 klasse kronen.

Bendsneyder: “Ik ben niet tevreden over deze race. Met een negende startplaats had ik mijn pijlen gericht op een top 10 finish. De vele plekken die ik tijdens de start verloor kon ik gedurende de race niet meer goed maken. Mijn snelheid was goed maar mijn positie in de race was te ver naar achteren. Nu ga ik volop focussen op Japan. Daar kijk ik enorm naar uit want ik ben daar nog nooit geweest. Ik heb al veel video’s van het circuit bekeken en op die manier geprobeerd de baan alvast wat te leren kennen. Ik denk dat deze baan mij wel ligt gezien mijn rijstijl. Natuurlijk wil ik ook mijn teammaat Brad feliciteren. Ik ben heel blij voor hem, hij heeft dit kampioenschap absoluut verdiend!”

In oktober rijdt Bendsneyder 3 races buiten Europa: Japan, Australië en Maleisië staan dan op het programma.

 

Bo Bendsneyder in actie tijdens Moto3 race in Aragon

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op