« Alle nieuwsberichtenRed Bull MotoGP Rookies Cup
2 juni 2014

Wel punten, niet tevreden

Bo Bendsneyder pakt slechts vier punten in Mugello waar de Red Bull Rookies coureur alles behalve tevreden mee is.

De juiste afstelling van de motor was het grootste probleem dit weekend. Met een droge eerste training en een kletsnatte tweede training én kwalificatie afgelopen vrijdag was het flink zoeken naar de optimale set-up. "Het is moeilijk om de motor op de juiste manier af te stellen op een droge baan als je in de regen hebt gekwalificeerd. Daarbij komt ook nog dat de baan voor mij helemaal nieuw is. Het advies van mijn monteur bleek helaas niet goed uit te pakken waardoor ik op de baan veel moeite had om de motor onder controle te houden" aldus Bendsneyder.

Pushen

Bij de start was Bendsneyder vanaf de elfde positie goed weg en verloor hij slechts twee plaatsen door strakke uitremacties van mede-Rookies. Daarna kon hij de aansluiting met de groep die om de punten streed niet pakken. "Ik probeerde flink te pushen maar merkte al snel dat het niet ging lukken om dichterbij te komen. Een aantal keer moest ik alle zeilen bijzetten om op de fiets te blijven zitten. Op pure wilskracht heb ik de wedstrijd uitgereden en ben ik uiteindelijk nog twaalfde geworden. Gelukkig heb ik wel nog punten gepakt voor het kampioenschap maar tevreden ben ik niet."

Trainingen

Tijdens de kwalificatie maakte Bendsneyder een rekenfoutje. Hij dacht nog een laatste snelle ronde voor de boeg te hebben en zette zich al schrap om nog één keer alles op alles te zetten voor een goede tijd. Hij was echter al met zijn laatste ronde bezig waardoor het sleepje achter een snelle coureur te laat kwam. Hierdoor hield Bendsneyder het gevoel dat er meer in had gezeten.

Nieuwe kansen

Komend weekend rijdt Bendsneyder met Dutch Racing Team in Aragon voor het Spaans Open Kampioenschap. "Ik heb nog wat goed te maken van de crash van de vorige keer dus ik ga enorm mijn best doen om een goed resultaat te behalen!"

Bo Bendnsneyder in Mugello 2014

 

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op