« Alle nieuwsberichtenMoto3 Junior World Championship
3 november 2015

Mooi afscheid in Jerez

Dutch Racing Team coureur Bo Bendsneyder heeft op het circuit van Jerez met een mooi resultaat afscheid genomen van zijn tweejarige race avontuur in het Moto3 Junior World Championship. Waar hij eerder dit jaar nog zijn imposante Rookies resultaat startte reed hij dit weekend zijn FTR Honda naar een vierde en negende plek in de twee wedstrijdraces.

“We hadden een goede set up van de motor en zaten er het hele weekend al goed bij. De kwalificatie ging goed, we konden de snelle tijden regelmatig op de klok zetten. Jerez ligt me wel qua circuit. Natuurlijk had ik die tweede race wel beter willen eindigen maar overall is het een goed weekend geweest. Ik wil de jongens van Dutch Racing Team dan ook ontzettend bedanken voor twee gave jaren. Ik heb veel geleerd en ben blij dat ik dit weekend goed heb kunnen afsluiten.”

Eerste race

Een P5 als uitgangspositie op de grid en een goede start in de eerste race zorgden ervoor dat Bendsneyder zich al snel kon positioneren op een vierde positie. In de beginfase had hij goed zicht op zijn drie tegenstanders voor hem . Naarmate de race vorderde liepen de drie koplopers Mir, Bulega en Arenas verder uit en werd het gat dat Bendsneyder moest overbruggen te groot. De Dutch Racing Team coureur verdedigde zijn vierde positie gedurende de gehele race met verve. Hij hield zijn drie hongerige achtervolgers Dalla Porta, Yamada en Petrarca op een paar seconden achter zich en passeerde daardoor als vierde de finishvlag.

“De jongens voor me waren wel een stuk sneller dan de rest. Ik verloor steeds wat tijd op het rechte stuk omdat ik geen slipstream kon pakken. Daardoor bouwde zich gedurende de race dat gat langzaam op. Op een gegeven moment was het onmogelijk om nog bij te komen waardoor ik de vierde plaats probeerde vast te houden en het gat achter me zo groot mogelijk probeerde te houden. Dat is goed gelukt.”

Race 2

Hoewel de start van race 2 deed vermoeden dat Bendsneyder wellicht weer vooraan in de race zou kunnen meestrijden zakte hij al snel wat plekken terug en moest hij na enkele ronden genoegen nemen met een tiende positie. Deze plek behield de Rotterdammer gedurende de rest van de race. Doordat Joan Mir halverwege de wedstrijd uitviel schoof Bendsneyder op naar P9. Vrijwel de hele race reed hij alleen en kwam hij na zestien ronden als negende over de streep.

“Er stond veel wind deze tweede race. Daardoor was het lastig om mijn topsnelheid te pakken. Waar ik in de eerste race een gaatje kon slaan lukte dat in de tweede race niet. Daardoor konden een aantal jongens me voorbij komen op het rechte stuk. Ik kon het tempo niet volgen en moest teveel risico nemen om naar voren te rijden. De negende plek was daardoor het maximaal haalbare.”

Testen

De laatste race van het Moto3 Junior World Championship zal Bendsneyder aan zich voorbij moeten laten gaan. Hij gaat dan zijn eerste testmeters rijden voor zijn nieuwe team waar hij volgend jaar in het Moto 3 wereldkampioenschap mee uit gaat komen, KTM Red Bull Ajo.

“Een aantal dagen voordat we gaan testen ga ik eerst kennis maken met mijn monteurs en bespreken we alvast een aantal zaken. Daarna gaan we testen, ik kijk enorm uit om met dit team aan de slag te gaan en om op de fabrieksKTM te mogen zitten!”

Opvolger

Wie de opvolger van Bendsneyder wordt bij Dutch Racing Team is momenteel nog niet bekend. Walid Soppe lijkt de beste papieren te hebben maar van een overeenkomst tussen het team en de rijder is nog geen sprake. De Coevordenaar zal tijdens het laatste Spaanse raceweekend als testrijder fungeren.

Bo Bendsneyder

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op