Teleurstelling bij Bendsneyder en Raffin

Het was een combinatie van factoren waardoor het niet liep zoals gewenst. Een belangrijke factor was dat het een stuk warmer op het Sepang International Circuit dan tijdens de eerdere sessies van de Moto2, waardoor de grip een stuk minder was en vooral de voorkant onbetrouwbaar werd. Dat bleek ook wel uit de vele crashes: negen. Het was echter geen troost voor Bendsneyder dat hij bepaald niet de enige was. Al aan het eind van de eerste ronde, in de laatste bocht, eindigde zijn race met een harde smak op het asfalt.

Jesko Raffin haalde het einde van de wedstrijd wel, maar zeker niet op de plaats die de Zwitser voor ogen had na een start vanaf de zestiende plaats. Elke ronde verloor hij tijd en posities op met name het rechte stuk. Op een achterstand van ruim een halve minuut (37.044) van winnaar Brad Binder kwam hij als twintigste over de finish.

Bo Bendsneyder: “Het gevoel in de warmup was beter dan het gevoel gisteren en daardoor had ik goede hoop dat er wel een puntje in kon zitten, maar na één ronde was het over. De start was goed en in de eerste ronde kon ik een aantal plaatsen goedmaken. Ik zat achter Bulega, die in een te hoge versnelling uit de bocht kwam, waardoor we te langzaam het eerste rechte stuk op kwamen. Er kwam iemand voorbij, die ik meteen weer wilde inhalen. Ik kreeg de motor niet goed in de tweede versnelling. Daardoor ging ik te hard de laatste bocht in en raakte ik de voorkant kwijt. Ik ben hard op mijn rechterschouder gevallen. Die doet pijn, maar verder ben ik in orde. Ik ben vooral teleurgesteld en baal ervan dat ik mijn crew, die zo hard heeft gewerkt dit weekeinde, niet heb kunnen belonen met een puntje.”

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op