« Alle nieuwsberichtenRed Bull KTM Ajo
4 september 2016

Bendsneyder op stoom na de zomerstop

4 september: Silverstone

Op Silverstone behaalde de jonge Rotterdammer ook meteen zijn beste kwalificatie van het seizoen tot nu toe. Hij moest echter zijn 3e positie op de grid inleveren voor een 8e plek wegens een sanctie in de tweede vrije training. Vastberaden begon Bendsneyder aan zijn race die hij zorgvuldig opbouwde. De Rotterdammer kon direct vanaf de start mee met de kopgroep die gedurende de race alsmaar groter werd. Zat Bendsneyder halverwege de race nog aan de staart van de groep, in de slotfase van de race wist hij zich naar voren te knokken en lag hij zelfs een paar bochten aan kop! Een prachtige 3e plaats werd de beloning voor het harde werken.

Bendsneyder: “Ik was vandaag sterk met remmen en kon daardoor regelmatig een aantal coureurs passeren. Op het laatst reed ik zelfs even op kop, dat was fantastisch. Je ziet dat de jongens makkelijk uit de slipstream komen en daar had ik wel wat moeite mee in de race. Mijn teamgenoot Brad gaat voor het kampioenschap dus liet ik hem passeren, dat is logisch. Ik probeerde toen iedereen te blokkeren om de tweede plaats te behouden. Uiteindelijk kwam Bagnaia me wel nog voorbij maar ik ben ontzettend blij met deze 3e plaats en wil het team heel erg bedanken voor al het harde werk!”

21 augustus: Brno

Twee weken voor Silverstone reed Bendsneyder ook ijzersterk in de regen op het circuit van Brno. Zijn 24e plek op de grid maakte hij al direct na de start goed door zich op een tiende positie te manoeuvreren in de race. Bendsneyder reed in de groep die net achter de kopgroep zat. In zijn sterke laatste ronde passeert de Rotterdammer een aantal coureurs en eindigt hij op de 7e plek.

Bendsneyder: “Het was een fantastische race in Brno. Ik voel me altijd goed als het regent. Mijn strategie om vanaf de start buitenom te gaan werkte en ik kon daardoor wat plekken pakken. Gedurende de race kreeg ik steeds meer zelfvertrouwen en kon ik naar de voorste groep rijden. Omdat ik vanaf P24 moest starten had ik me als doel gesteld om in ieder geval punten te pakken maar ik had niet verwacht om in de top 10 te eindigen.”

14 augustus: Oostenrijk

De eerste race na de zomerstop is een bijzondere race voor het team want deze wordt verreden in Oostenrijk, het thuiscircuit van KTM en Red Bull. Ook hier rijdt Bendsneyder bijzonder sterk en weet hij zijn 10e plek op de grid om te zetten naar een mooie 7e plek nadat de finishvlag heeft gezwaaid. Vooral zijn laatste ronde was bijzonder te noemen want hier passeerde hij een aantal coureurs puur op wilskracht en techniek.

Bendsneyder: “Ik ben erg blij met dit beste resultaat tot nu toe in het Moto3 kampioenschap. We hebben het hele weekend goed gewerkt, de motor was fantastisch en in de race ging alles perfect. Ik ben erg blij voor Red Bull en KTM omdat dit voor hen een speciale Grand Prix is. Na 10 ronden had ik weinig gevoel meer in mijn linker hand en was het lastig om de koppeling in te knijpen. Ik probeerde bij de groep te blijven en mijn energie te sparen voor de laatste ronde. Dat viel positief uit, ik voelde me sterk en kon flink wat rijders inhalen.”

Bo Bendsneyder op Silverstone

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op