« Alle nieuwsberichtenMoto3 Junior World Championship
4 oktober 2015

Moeilijk weekend in Navarra

Met een dertiende plaats op het Circuito de Navarra heeft Dutch Racing Team coureur Bo Bendsneyder het maximale uit zichzelf en zijn motor weten te halen. Startend vanaf een zestiende positie op de grid kon de Rotterdammer slechts enkele plekken winst boeken.

“Ik had mezelf geen doel gesteld dit weekend. De kwalificatie had beter gemoeten en dan was een top tien klassering misschien mogelijk geweest. Nu heb ik er het maximale uit gehaald gezien de omstandigheden.”

Onoverbrugbaar

In de beginfase van de race zakte de Rotterdammer iets terug naar de eenentwintigste positie. Vanuit daar moest hij de coureurs voor hem een voor een inhalen om plekken te winnen. Halverwege de race streed hij samen met twee andere coureurs om de dertiende plek. Zijn  rondetijden waren net zo snel als de groep voor hem, alleen hun voorsprong was onoverbrugbaar.  De Dutch Racing Team coureur behield de rest van de wedstrijd tot en met de finishvlag de dertiende plek. 

Hard remmen

De setting van de motor bleek lastig af te stellen op het lastige Spaanse circuit. “Navarra heeft veel lange rechte stukken en daarna moet je vol in de remmen en vaak terug naar de eerste versnelling om de bochten goed door te komen. Doordat we hier niet hebben kunnen testen is de tijd om de motor juist af te stellen erg kort. Teams die hier wel hebben kunnen testen hebben daardoor een voorsprong op de rest. Dit is een heel ander circuit dan waar ik normaal rij. De problemen met de setting hebben we slechts gedeeltelijk kunnen oplossen waardoor het lastig werd om een goed resultaat neer te zetten. Dat is jammer, het team heeft keihard gewerkt en dat waardeer ik enorm.”

 

 

Bo Bendsneyder

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op