« Alle nieuwsberichtenMoto3 Junior World Championship
5 juli 2015

“Dit resultaat was echt het maximaal haalbare”

De twee races op Motorland Aragón bezorgden Dutch Racing Team coureur Bo Bendsneyder vandaag een twaalfde en achtste plaats in het CEV Repsol Moto3 Junior World Championship. Daar was de jonge Rotterdammer niet helemaal tevreden over: “We komen wat te kort op het lange rechte stuk en daardoor kon ik de gaten niet meer goed dichtrijden. Deze resultaten waren het maximaal haalbare dit weekend.”

Polezitter Joan Mir bleek in de eerste race duidelijk een maatje te groot voor zijn concurrenten want direct vanaf de start had hij een gaatje op de rest van het deelnemersveld. Dertien coureurs vochten in de achtervolgende groep een felle strijd om de tweede plaats. In het midden van deze lange sliert loerde Bendsneyder op zijn kansen om verder naar voren te schuiven. Helaas werd hij in de zesde ronde naar de buitenkant gedreven waardoor hij zijn strijd aan de staart van de groep moest vervolgen. Een rode vlag in de voorlaatste ronde maakte een voortijdig einde aan de race. Bendsneyder lag op dat moment twaalfde. 

“Ik probeerde in te halen op een plek die eigenlijk best lastig is. Daardoor werd ik ook naar buiten geduwd en moest ik van het gas af. Dan zit je achteraan de groep en weet je dat het lastig wordt. Ik kon nauwelijks een slipstream pakken en moest alle zeilen bijzetten.”

Tweede race

Tijdens de tweede race was de temperatuur in Aragon flink gestegen. Bendsneyder zat in eerste instantie goed bij de achtervolgende groep van een man of tien. Al snel zakte hij terug naar P10 en kon hij geen vuist maken om zich naar voren te rijden. In de slotfase van de wedstrijd moest hij zelfs lossen uit de groep en kreeg hij het aan de stok met Sena Yamada die uit het achterveld naar hem toe was gereden. De Rotterdammer bleef koel tot op de streep en wist de Japanner net voor te blijven. Doordat er in de groep voor hem 2 coureurs crashten eindigde Bendsneyder als achtste.

“Ik was eigenlijk wel blij dat Yamada bij me kwam want het was erg saai om alleen te moeten rijden. Hij maakte echter al heel snel een foutje waardoor ik hem weer voorbij kon gaan. Natuurlijk ben ik niet helemaal tevreden over de resultaten dit weekend. We kenden een lastige eerste dag met vrije trainingen maar kwamen erg goed terug in de kwalificatie. Dan is het jammer dat er geen beter resultaat uit kwam maar gezien de omstandigheden hebben we er het maximale uitgehaald.”

 

Bo Bendsneyder

 

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op