« Alle nieuwsberichtenMoto3 Junior World Championship
6 juli 2014

Vroegtijdig einde van de wedstrijd in Albacete

Met veel vertrouwen stond Dutch Racing Team coureur Bo Bendsneyder op de vijftiende plek op de grid van het Circuito de Albacete. De vrije training en de kwalificatie verliepen vlekkeloos en de jonge Rotterdammer was gebrand op een goed resultaat in de zevende wedstrijd van het CEV Repsol. In de warm-up lap vanochtend noteerde hij zelfs een tijd die slechts 0,3 seconden van de nummer 1 af lag. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie wedstrijd. Een ongelukkige manoeuvre op zijn motor resulteerde in een flinke breuk van zijn arm. Hierdoor was zijn wedstrijd al na 2 ronden voorbij.

Bendsneyder: “Vlak voor de vierde bocht van het circuit wilde ik iets gaan verzitten op de motor om die bocht goed in te gaan toen ik de achterkant voelde glijden. Ik wilde op de motor blijven zitten en hield het stuur stevig vast. Vrij snel daarna kreeg ik weer grip maar de motor bewoog nog teveel waardoor ik toch naar voren werd gelanceerd. Met mijn helm kwam ik tegen het ruitje van de motor aan en ik tuimelde naar voren. Het ging allemaal heel snel en voordat ik het wist zat ik toch weer recht op de motor. Pas een paar bochten later kwam de pijn flink opzetten. Door de bewegingen die ik heb gemaakt en de druk die op mijn armen stond is mijn arm gebroken.”

Bendsneyder weet op eigen kracht toch de pitstraat te bereiken waar hij wordt opgevangen door zijn team. Hij wordt naar een ziekenhuis nabij Albacete gebracht waar de artsen een breuk net boven de pols constateren en zijn arm in het gips zetten.

Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de breuk is en of Bendsneyder het volgend weekend weer kan racen op de Sachsenring. Deze week zal hij een specialist bezoeken en dan wordt er bepaald wat het verdere plan wordt.

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op