« Alle nieuwsberichtenMoto3 Junior World Championship
6 september 2015

Bekeken 6e plaats in Albacete

In de vijfde ronde van het Moto 3 Junior World Championship heeft Bo Bendsneyder een keurige zesde plaats behaald. De Rotterdammer reed zijn race bekeken uit en was daar zeer tevreden over. “Dit weekend hebben we helaas veel minder meters kunnen maken dan de concurrentie. Zij hebben hier vorige week ook getest. Ik heb twee maanden geleden voor het laatst op de Honda gezeten. Als je dan kijkt naar de uitslag dan zijn we hier heel tevreden mee.”

Ondanks twee crashes in de vrije training en kwalificatie mocht de Rotterdammer starten vanaf P8. Na enkele ronden lag Bendsneyder op de 6e positie. Gedurende de beginfase van de wedstrijd was het erg onrustig door enkele crashes. Uiteindelijk vochten 3 coureurs om het podium en zat Bendsneyder in een groepje met nog 2 andere coureurs  een paar seconden daarachter. Vooraan kon Canet langzaam wegrijden van zijn belagers Bulega en Arenas. Bendsneyder zakte op dat moment wat terug in zijn groep en kon uiteindelijk de aansluiting niet vasthouden. In de slotfase van de wedstrijd liep zijn achterstand op tot 2 seconden waardoor hij zijn Honda solide naar de zesde plaats stuurde. Daarmee behoudt hij ook de zesde plek in het kampioenschap.

“Door de weinige meters in de voorbereiding konden we de motor niet optimaal afstellen. Ik moest erg veel risico nemen om in dat groepje te blijven en om voor de vierde plek te gaan. Dat risico wilde ik niet nemen. Volgend weekend is een belangrijke wedstrijd in de Red Bull MotoGP Rookies Cup en ik wilde niet op de limiet gaan rijden met misschien een crash als gevolg. Ik wil in Misano vol gaan voor de winst en zo dus ook het kampioenschap pakken. Maar als dat niet lukt dan is er nog een kans in Aragon. Ik kijk daar in ieder geval heel erg naar uit!”

Bo Bendsneyder

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op