« Alle nieuwsberichtenMoto3 Junior World Championship
7 april 2014

9e plaats in eerste wedstrijd Spaans Open

Met een negende plaats in het klassement en 11 punten op zak is Dutch Racing Team coureur Bo Bendsneyder meer dan tevreden over zijn prestaties tijdens de eerste wedstrijd van het Spaans Open Kampioenschap. De Rotterdammer kwalificeerde zich als 15e op de grid en werd in de twee wedstrijdraces negende en twaalfde. Daarmee is hij ook meteen de beste Nederlander in het deelnemersveld van in totaal 44 coureurs.

“De eerste wedstrijd ging vrij goed. Bij de start verloor ik wel zo’n 4 plekken waardoor ik in het begin direct een gat moest dichtrijden om bij de snelle jongens terecht te komen. Dat lukte na 4 à 5 rondjes en toen zat ik in een groep die streed om de zevende plaats. Vlak voor het einde kwam een van de coureurs me hard voorbij en veroorzaakte daarna een crash in de groep waardoor drie jongens in de grindbak terecht kwamen. Gelukkig had ik daar geen last van en kon ik doorrijden” aldus Bo.

Slechte start

In de tweede wedstrijdrace heeft Bo opnieuw een slechte start waardoor hij direct zo’n 6 à 7 plekken verliest. Hij komt in een groepje terecht met jongens waarvan hij weet dat hij sneller is. Het lukt hem niet om zich hier los te maken. Bo: “Die jongens remden elke keer zo laat in een bocht dat je voor je gevoel bijna stil stond. Daardoor blokkeerden ze de doorgang voor mij en kon ik niet wegkomen. Het is moeilijk om in zo’n groep dan een gaatje te vinden, ook al weet je dat je sneller bent. Ik wilde graag in de groep rijden die daarvoor zat want die jongens pasten beter bij mijn tempo. Ik ben over de tweede race dan ook wat minder tevreden dan over de eerste. Maar dat ik in het klassement nu negende sta is goed en ben ik heel erg blij mee!”

Kwalificatie

Tijdens de kwalificaties had Bo als doel om de eerste training vrij te rijden en de tweede training er vol voor te gaan. Hij reed in de eerste training echter al een persoonlijk record van 1.48.871 dat hij daarna niet meer verbeterde. “In de tweede sessie zat ik achter een groepje waar ik geen voordeel van een slipstream kon meepakken. Zij waren constant elkaar aan het inhalen waardoor ik snelheid verloor en mijn persoonlijk record niet meer kon verbeteren. Een 15e startplek is goed maar er had wel meer ingezeten” vertelt Bo.

Tevreden

Walter Jansen is data engineer bij Dutch Racing Team en zorgt ervoor dat alle sensoren op de motor correct werken. Hij is erg onder de indruk van de prestaties van Bo: “Bo is een jongen die snel leert en dingen oppakt en uitprobeert. We zijn meer dan tevreden over zijn prestaties tot nu toe. Nadat Bo vorige week in het trainingsweekend was gevallen hebben we bewust de vrije training van dit weekend gebruikt om het vertrouwen weer terug te krijgen. Het deelnemersveld in het Spaans Open is ontzettend sterk en het kampioenschap is veel zwaarder dan vorig jaar. Iedereen rijdt echt ontzettend hard. Voor Bo is dit een goed leerjaar om ervaring op te doen. Hij heeft dit weekend een prachtig resultaat neergezet waar we ontzettend trots op zijn!”


Meer lezen over Dutch Racing Team? Kijk op de website: www.dutchracingteam.nl


Bo op de grid tijdens eerste CEV wedstrijd

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op