« Alle nieuwsberichtenRed Bull KTM Ajo
7 november 2016

Goede overzeese resultaten geven vertrouwen voor laatste race in Valencia

In Japan bleef een goede kwalificatie uit waardoor Bendsneyder vanaf P27 aan zijn race moest beginnen. Doordat hij iets te snel van start ging kreeg hij een ride-through penalty aan zijn broek. Toch wist de Rotterdammer er nog een 18e plek uit te persen.

Teammanager Aki Ajo: “Bo had goede trainingssessies maar kon helaas geen snelle tijd noteren tijdens de kwalificatie. Het was niet makkelijk om vanaf de 27e plek te starten. Na de penalty reed hij een goede race en had hij een goed ritme te pakken. Gezien de omstandigheden is de 18e plaats een goed resultaat.”

Bo: "Als ik de penalty niet meereken deze wedstrijd dan ging ’t niet eens zo heel slecht. Ik won wat plekken in de eerste ronde maar kreeg een penalty omdat ik had bewogen voordat het startsein was gegeven. Daarna kon ik snel alweer mijn ritme herpakken en mijn snelheid was goed. Toch maakte ik wat kleine foutjes, mede doordat ik wat geïrriteerd was door de fout. De warm-up gaf me veel vertrouwen en ik verbeterde me waar ik ook in andere races weer profijt van kan hebben.“

Australië

De race in Australie zat bomvol zware crashes. Bendsneyder kon zijn vallende mede coureurs ontwijken maar na 6 ronden zorgde de rode vlag ervoor dat er een herstart moest komen. De Rotterdammer mocht hier vanaf P13 starten en vocht in een 10 ronden durende race in een grote groep coureurs om de derde plaats. Uiteindelijk wist Bendsneyder als 10e over de streep te komen.

Bo: “Ik ben erg blij met deze 10e plaats in mijn eerste Australische Grand Prix. De race begon erg onrustig met de vele valpartijen en stevige gevechten. Het was lastig om te rijden in de wisselende omstandigheden met nat en droog wegdek. Uiteindelijk hebben we hier een goed resultaat behaald en ik wil dan ook mijn team bedanken voor het vele werk dat ze hebben verricht dit weekend.

Maleisië

In Maleisië pakte Bendsneyder zijn tweede podium van het seizoen en finishte hij als 3e. Ook tijdens deze race had de rode vlag een belangrijke rol. Een aantal ronden voor het eind werd deze vlag getoond doordat er vele coureurs crashten vanwege een nat wegdek. Bendsneyder was in de race om de tweede plaats maar moest genoegen nemen met de derde plaats omdat ten tijde van de rode vlag de situatie in ronde 13 bepalend was voor de einduitslag.

Teammanager Aki Ajo: "Ik ben erg blij dat Bo hier opnieuw een podium heeft behaald. Elke race laat hij zien dat hij groeit en volwassener wordt. Het hele team heeft hem fantastisch geholpen. Bo is mentaal heel sterk, ik ben ervan overtuigd dat we volgend jaar meer goede resultaten gaat behalen.”

Bo: Het is fantastisch om hier in Maleisië mijn tweede podium van het seizoen te pakken. Ik reed een aantal ronden achter Jakub Kornfeil en kon hem in de laatste ronden passeren. Het is jammer dat de rode vlag voortijdig een einde maakte aan de race en ik daardoor derde werd. Maar om op het podium te staan op een circuit waar ik nog nooit heb gereden is geweldig. Mijn team heeft wederom top werk geleverd!”

Komend weekend rijdt Bo Bendsneyder de laatste race van het seizoen in Valencia.

Bo Bendsneyder op het podium in Maleisië

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op