« Alle nieuwsberichtenMoto3 Junior World Championship
8 september 2014

Teleurstellend resultaat in Navarra

Dutch Racing Team coureur Bo Bendsneyder kende een zwaar weekend op Circuito de Navarra tijdens het Spaans Open Kampioenschap. De juiste setting voor de motor bleek een lastige klus. De door een rode vlag van 16 naar 9 ronden ingekorte race gaf de Rotterdammer onvoldoende tijd om in de wedstrijd te raken wat resulteerde in een teleurstellende 23e plaats. “Het weekend verliep niet zoals we gepland hadden en ik baal ontzettend van dit resultaat ” aldus Bendsneyder.


Rode vlag

De race begint rommelig. Vlak voordat de rode lichten doven zwaait polezitter Fabio Quartararo wild met zijn handen om aan te tonen dat zijn motor is afgeslagen. De wedstrijd wordt enkele minuten stil gelegd om vervolgens met een vanuit de pitstraat vertrekkende Quartararo weer van start te gaan. Bendsneyder heeft vanaf P16 een slechte start en probeert zich tussen het grote deelnemersveld terug naar voren te vechten. Met ruim veertig coureurs aan de start is het midden in het veld vechten voor elke centimeter asfalt. Hij verliest enkele plekken en beseft dat het een pittige wedstrijd wordt. In de derde ronde zien de coureurs een rode vlag wegens een zwaar ongeluk en daardoor wordt de race opnieuw stilgelegd.

9 ronden sprinten

Na de onderbreking vertrekt de vertrekt de Dutch Racing Team coureur opnieuw vanaf de zestiende plaats met nu een sprint van negen ronden in het vooruitzicht. De organisatie besluit dat het een volledig nieuwe race wordt in plaats van het voortzetten van de huidige race.

Bendsneyder: “Je weet als je vanaf P16 start met maar negen ronden te gaan dat het dan lastig wordt. Ik raakte op een gegeven moment samen met een andere coureur buiten de baan omdat we beiden moesten uitwijken. Daarmee verloor ik veel plaatsen en lag ik zelfs even op plek negenentwintig. Dan heb je nog maar een paar ronden de tijd om terug te vechten en goed in de wedstrijd te komen. Gezien het wedstrijdverloop was P23 wel het maximale maar ik weet van mezelf dat ik beter kan. De monteurs hebben tot in de late uurtjes gewerkt om alles voor elkaar te krijgen en dan is dit resultaat erg zuur. We moeten dit weekend snel vergeten want volgende week wacht er alweer een nieuwe wedstrijd in de Red Bull MotoGP Rookies Cup en daar hoop ik een goed resultaat neer te zetten.“

Bo Bendsneyder Dutch Racing Team

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op