« Alle nieuwsberichten
10 augustus 2019

Bendsneyder maakt belofte waar en pakt punt in Oostenrijk

Na de kwalificatie van zaterdag sprak Bendsneyder al het vertrouwen uit dat hij ondanks een start vanaf de 23ste plaats voor de punten kon meedoen. Die belofte maakte de Nederlander waar in de race op de Red Bull Ring, waar hij vijftiende werd op 18 seconden van racewinnaar Brad Binder. Stefano Manzi was de lastigste opponent voor Bendsneyder, maar toen hij de Italiaan eenmaal voorbij was, kon die geen partij meer leveren en ging de Rotterdammer onbedreigd op de eindstreep af. Ook Odendaal leek op weg zich te mengen in de strijd om de punten, maar de Zuid-Afrikaan verloor de leiding van een groep met Dominique Aegerter, Jake Dixon en Jonas Folger door een foutje. Hij kwam als twintigste over de streep.

NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen was blij met het punt dat Bendsneyder binnenbracht. “Daar waren we aan toe”, vond hij. “Het was geen gemakkelijke race en we hebben hier en daar wat geluk gehad met crashes voorin, maar een crash van een ander kan net zo goed een groot probleem veroorzaken, dus dat doet niets af van de prestatie van Bo. Je moet er wel op blijven zitten en dat was vandaag zeker niet vanzelfsprekend.”

NTS RW Racing GP blijft nog een dag in Oostenrijk, waar maandag een test is. Daarin zal ook Simone Corsi de NTS testen. “Voor de ontwikkeling en verbetering van de NTS is het belangrijk om ook de input van anderen te krijgen”, stelt Janssen. “We zijn benieuwd naar de informatie die een ervaren rijder als Corsi ons kan geven.”

Bo Bendsneyder (15 op 18.684): “De eerste ronde was niet perfect, maar gelukkig lang niet zo slecht als in de vorige wedstrijden. Het was al snel duidelijk dat het niet moeilijk was om de voorkant te verliezen, maar ik kon een redelijk constante snelheid houden en een handvol rijders inhalen. Finishen was het doel en ik ben blij met dit punt, maar we willen meer. Om dat te bewerkstelligen moeten we zorgen dat we er beter bij staan. Het belangrijkste doel van de test van morgen, naast een aantal dingen uitproberen, is dan ook om een beter gevoel te creëren.”

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op