« Alle nieuwsberichtenRed Bull MotoGP Rookies Cup
12 september 2015

Kampioen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup

Met nog twee races te gaan schreef de zestienjarige Bo Bendsneyder vandaag geschiedenis door in Misano als eerste Nederlander de titel te pakken in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. De Rotterdammer kwam euforisch over de streep. Zijn directe concurrent Fabio Di Giannantonio besliste halverwege de race al de uitslag van het kampioenschap door met een schuiver uit de wedstrijd te vallen. 

Het is gelukt! Echt fantastisch dat ik nu kampioen ben! Ik was best een beetje zenuwachtig want hoewel Fabio negende op de grid stond wist ik dat hij snel naar voren zou komen. Toen hij achter me zat wist ik dat hij in de eerste sector tijd verloor, en later wel weer met een slipstream erbij kon komen. Toen hij me voorbij kwam reden we een seconde langzamer. Daarna heb ik echt flink aangezet en toen ging hij onderuit. Ik zag dat op de schermen langs de baan en raakte heel even van slag, er ging van alles door mijn hoofd. Het kampioenschap natuurlijk, maar ik wilde ook winnen en wist niet zeker of hij weer op z’n motor zou stappen. Maar uiteindelijk was het gat groot genoeg en won ik de race. Dit is echt geweldig. Ik heb hier zoveel jaren naar toe gewerkt en nu is het gelukt. Eindelijk!”

Direct vanaf de start bepaalde Bendsneyder het tempo en probeerde hij een gaatje te slaan. Di Giannantonio zat echter na enkele ronden echter alweer in zijn kielzog. Halverwege de race gingen de kemphanen het gevecht met elkaar aan waarbij ze beide de kop een aantal keren overnamen. In de elfde ronde schoof de Italiaan onderuit en moest zijn KTM noodgedwongen aan de kant zetten. Vanaf dat moment was de titel voor Bendsneyder binnen. De Rotterdammer reed de resterende rondjes bekeken uit en vierde naast het behalen van de titel ook zijn achtste overwinning van het seizoen.

Over twee weken rijden de Rookies hun laatste twee wedstrijdraces van het seizoen op het circuit in Aragon.

Bo Bendsneyder

 

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op