Een dertiende plaats in Amerika

De Zwitser reed een nogal eenzame wedstrijd, met een groot gat voor zich en achter zich. Raffin was sneller maar het lukte niet om Pawi te passeren. Toen dat halverwege de race eindelijk was gelukt, was de groep voor hem – met daarin Bendsneyder – al te ver weg en kon Raffin alleen nog hopen dat er iemand tussenuit viel om nog kans te maken op een punt.

Ook Bendsneyder zat lang opgesloten. Toen hij Aegerter voorbij was om de vijftiende plaats te veroveren, kon hij in twee ronden tijd het gat van drie seconden dichtrijden naar een groepje met Gardner, Nagashima en Martin. Door een val van Lecuona schoof de Rotterdammer door naar plaats 14. In de laatste ronde zag hij zijn kans schoon en zette hij Martin opzij om zo de dertiende plaats en drie punten veilig te stellen.

Bo Bendsneyder (13 op +26,997): “Mijn start was niet zo goed, maar al in de eerste bocht zat weer op mijn eigen plaats, zo rond de zestiende plek. In de eerste ronde moest ik wat valpartijen ontwijken, maar daar verloor ik niet veel mee. Samen met Aegerter kon ik een goede pace rijden en zo konden we samen naar de groep rijden die streed om de elfde plaats. Op het rechte stuk verloren we iets te veel om naar die elfde, twaalfde plaats te komen, maar in de laatste ronde kon ik toch nog de dertiende plaats pakken. Ik heb niets te klagen. Ik ben blij met de race, blij met de punten en blij met hoe het weekend is verlopen. We hebben weer bewezen dat we echt in de punten thuishoren.”

RedBull KTM Ajo Motorsport MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op