« Alle nieuwsberichtenRed Bull MotoGP Rookies Cup
15 februari 2014

Bo Bendsneyder gaat voor top 5!

De pas 14-jarige Rotterdammer is duidelijk over zijn ambities: “Ik ben pas tevreden als ik bij de top 5 eindig. Natuurlijk wil ik kampioen worden, dat wil iedereen die gaat racen bij de Rookies Cup. Maar als ik bij de eerste vijf eindig dan is mijn seizoen geslaagd”.

Voorzichtig stippelt Bo zijn ideale route naar het hoogst haalbare in zijn motorsportcarrière uit: “1 of 2 jaar Red Bull MotoGP Rookies Cup, daarna naar de Moto3 of Moto2 en uiteindelijk naar de MotoGP” vertelt hij. Een ambitieuze maar zeker niet onmogelijke doelstelling gezien de indrukwekkende erelijst die hij tot op heden achter zijn naam heeft staan. De talentvolle motorcoureur bezit al diverse nationale en internationale titels en ook de verkregen wildcards werden het afgelopen jaar succesvol verzilverd. Een terechte beloning met een plek bij de Red Bull Rookies in 2014 is het gevolg.

Leerjaar

De resultaten van Bo in 2013 liegen er niet om. Enkele wildcards verzilverde de jonge coureur meteen met een gouden plak en ook in het IDM en ONK presteerde hij zeer verdienstelijk. Toch is Bo gematigd positief als hij terugkijkt. “Het afgelopen jaar is voor mij een leerjaar geweest, het was zeker niet mijn beste jaar. Ik heb met veel nieuwe mensen samengewerkt waaronder twee monteurs. Dat was best lastig in het begin. De ervaringen die ik heb opgedaan komen volgend seizoen goed van pas bij de Rookies Cup.”

Topsport
De KNMV heeft Bo opgenomen in de Talentselectie wegrace. Hierdoor krijgt hij de kans om zich door te ontwikkelen naar de mondiale top tien. Van het NOC-NSF heeft hij de IT (Internationaal Talent) status toegewezen gekregen. Bo volgt de opleiding VMBO-tl aan het Thorbecke Voortgezet Onderwijs in Rotterdam en heeft hier de status Topsporter. Dat biedt hem de mogelijkheid om motorracen en onderwijs optimaal te combineren. Afstemming van lestijden op trainingstijden, bepaalde vrijstellingen, bijlessen en studiebegeleiding zijn privileges die de topsporters krijgen op het Thorbecke. In 2013 is hij op deze school uitgeroepen tot Talent van het Jaar.

Voorbereiding
De winterperiode wordt optimaal benut in voorbereiding op 2014. Nu er niet geracet wordt zorgt Bo ervoor dat zijn conditie op peil blijft. “Ik train veel met Michael van der Mark, uitkomend in het WK Supersport, en nog een paar andere jongens. Drie keer in de week gaan we naar onze eigen personal trainer. Hij kijkt heel gericht naar iedereen en zorgt voor een persoonlijk programma. Daarnaast ga ik met de KNMV selectie ook regelmatig hardlopen, fietsen of mountainbiken.” Ook let de Rotterdammer goed op zijn voeding. “Sportvoeding gebruik ik al heel lang en neem ik vlak voor een wedstrijd. Ook eet ik dan veel pasta. Ik let wel op wat ik eet, maar het is geen streng dieet.”

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op