« Alle nieuwsberichtenAlgemeen
15 februari 2014

Bo Bendsneyder ontvangt Ben Majoor trofee

Deze trofee wordt jaarlijks door de motorsportbond uitgereikt aan jonge, talentvolle topsporters. Met zijn 14 jaar is de Rotterdammer een van de jongste sporters aan wie deze prestigieuze onderscheiding is toegekend.

Vol lof werd Bo de Parel van de Nederlandse motorsport genoemd en gaf de KNMV aan dat hij als opvallend jong talent in alle opzichten voldoet aan de eisen om de Ben Majoor trofee te mogen ontvangen. Vanuit het Molenaar NSF100 Championship liet Bo via de Moriwaki Cup een geweldige progressie zien. Afgelopen jaar won hij met een wildcard de PATA European Juniorcup race tijdens het WK Superbike in Assen en kreeg hij alle toeschouwers op de banken. Bo werd toegelaten tot de KNMV Wegraceselectie en kwalificeerde zich in Spanje voor de Red Bull MotoGP Rookies Cup 2014.

Bo: “Ik ben erg trots op deze mooie trofee en had eerlijk gezegd niet verwacht dat ik ‘m zou ontvangen omdat ik afgelopen jaar geen kampioenschap heb gewonnen. Maar door de prestaties van afgelopen seizoen heb ik bij de KNMV een goede indruk achtergelaten. Als ik zie welke namen deze trofee in het verleden hebben gekregen dan is het een eer om in dat rijtje te mogen staan. Het is een extra motivatie voor komend seizoen!”

Bo verkeert met deze onderscheiding in een illuster gezelschap. In het verleden gingen in de wegrace onder andere Scott Deroue, Wilco Zeelenberg, Hans Spaan en de gebroeders van den Goorbergh hem voor.

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op