« Alle nieuwsberichtenMoto3 Junior World Championship
15 februari 2014

Bo Bendsneyder volgt Bryan Schouten op bij Dutch Racing Team

De 14-jarige Rotterdammer tekende een 2-jarig contract en rijdt komend seizoen met zijn nieuwe team in het Spaans Open Kampioenschap. Hij mikt op een plek bij de eerste tien.

“Het eerste jaar zet Dutch Racing Team nog geen druk op mij waardoor ik vrij kan rijden. Ik wil zelf wel bij de eerste tien eindigen aan het eind van het seizoen. Dit team is erg professioneel en dat is altijd spannend in het begin. Ik heb veel vertrouwen in een mooie samenwerking” vertelt Bo. Naast het Spaans Open rijdt Bo ook in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. “De combinatie Spaans Open en de Red Bull Rookies is erg leuk want veel jongens die Red Bull Rookies rijden kom ik ook weer tegen in Spanje. Ik hou er wel van om een zwaar seizoen te hebben, dat houdt me scherp. En in het verleden heb ik ook wel eens een dubbele competitie gereden dus dat is niet helemaal nieuw.”

Progressie tonen

Het Dutch Racing Team heeft zichzelf tot doel gesteld om jonge racetalenten op te leiden en te laten doorstromen naar de mondiale top. Voorzitter van het team Hans van den Oever: “Bo heeft in het verleden al veel laten zien en wij zijn ervan overtuigd dat het Dutch Racing Team de juiste plek is voor Bo om zich verder te ontwikkelen. Het eerste jaar zien we als leerjaar en daarom geven we Bo nu nog geen vaste doelen mee. Progressie laten zien is komend jaar veel belangrijker. De lat ligt in het Spaans Open Kampioenschap bijzonder hoog en het is aan Bo om te laten zien hoe hij zich daar staande gaat houden. Als hij een stijgende leercurve laat zien dan komt de rest vanzelf.”

Uitdaging

Om op internationaal niveau te kunnen racen is een groot budget nodig en Bo heeft een aantal persoonlijke sponsors die hem ondersteunen. Voormalig MotoGP teammanager Arie Molenaar neemt Bo onder zijn hoede en zet zich in om het sponsorbudget voor dit seizoen helemaal rond te krijgen. “De basis is wel gelegd maar er ligt nog een uitdaging om het budget helemaal compleet te krijgen zodat Bo zich verder kan blijven ontwikkelen. We gaan naast het zoeken van reguliere sponsors ook een andere sponsorwervingsactie opzetten, de Vrienden van Bo. Daarmee kan iedereen die Bo een warm hart toedraagt sponsor worden voor een klein bedrag.”

 

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op