« Alle nieuwsberichtenRed Bull MotoGP Rookies Cup
16 augustus 2014

Teleurstellend resultaat eerste wedstrijd in Brno

Gebrek aan vertrouwen op een droge baan met regenbanden resulteerde in een teleurstellende dertiende plaats voor Bo Bendsneyder tijdens de achtste ronde van de Red Bull MotoGP Rookies Cup in Brno vanmiddag. De jonge Rotterdammer had het zwaar op zijn motor en kwam geen moment echt in de wedstrijd.

De vijfde plek op de grid was een prima uitgangspositie in Tsjechië. De race werd een half uur uitgesteld wegens wisselende weersomstandigheden en uiteindelijk ingekort tot slechts negen ronden. De organisatie van de Rookies Cup besloot om de coureurs met regenbanden te laten starten. De jongelingen kwamen er al snel achter dat de baan overal kurkdroog was en bleef. Bendsneyder had een goede start en verloor in de eerste bocht slechts een paar plaatsen. Door het snel slijten van de banden zakte het vertrouwen volledig weg. Hij zakte ronde na ronde verder naar achteren en belandt uiteindelijk zelfs op een twintigste positie. De kopgroep met Martin, Pagliani, Manzi en Ray is dan al ver uit het zicht. 

Pas in de laatste twee ronden komt het vertrouwen een beetje terug en gaan zijn rondetijden omhoog. Hij passeert in de laatste ronde nog enkele coureurs uit zijn groepje maar weet op de streep dat dit niet de uitslag is die hij van te voren in gedachten had.

Bendsneyder: “De omstandigheden waren natuurlijk voor iedereen gelijk met de regenbanden maar ik was veel te bang om te vallen. Droog asfalt en regenbanden zijn natuurlijk verre van ideaal om aan de wedstrijd te beginnen. Ook de angst om mijn nog niet volledig herstelde pols opnieuw te blesseren speelde door mijn achterhoofd. Ik zakte daardoor snel terug naar het achterveld en kreeg veel te laat het gevoel weer een beetje terug. Het is echt ontzettend jammer dat de wedstrijd zo is gelopen en baal er flink van. Mede door de vijfde kwalificatietijd had ik een beter resultaat verwacht dan dit. Morgen moet het echt veel beter en daar focus ik me nu volledig op.” 

Bo Bendsneyder Brno 

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op