« Alle nieuwsberichtenMoto3 Junior World Championship
16 november 2014

Goed weekend ondanks mindere resultaten

Hoewel de resultaten van de laatste twee races van het seizoen niet bijzonder zijn kijkt Dutch Racing Team coureur Bo Bendsneyder toch met een positief gevoel terug op het weekend in Valencia. “Voor een tiende plek tijdens de kwalificatie had ik vooraf getekend. We hadden de motor goed voor elkaar en de kwalificatie verliep lekker. Ook mijn rondetijden geven me een goed gevoel ondanks de resultaten die behaald zijn” aldus de jonge Rotterdammer.

Rode vlaggen

Beide races worden overschaduwd door vele valpartijen waardoor de rode vlag de races inkort tot 9 ronden. Het deelnemersveld van vierenveertig coureurs stelt zich in op pittige sprints waar flink gepusht wordt. In de eerste race zit de Dutch Racing Team coureur er vanaf het begin goed bij en zit hij in een sterke groep. De korte race biedt geen tijd om de wedstrijd rustig op te bouwen en in de resterende ronden vecht Bendsneyder zich een weg naar voren. Met nog drie ronden te gaan ziet hij de tiende plek waar hij voor vocht in rook op gaan als hij in de gridbak belandt. Uiteindelijk kan hij de race nog uitrijden en als drieëndertigste finishen.

“Ik was in gevecht met Marini en in de bocht remde ik hem uit. Ik zat in de verkeerde versnelling en had daardoor teveel vaart waardoor ik mezelf daarna onderuit remde en een schuiver maakte. Dat kan helaas gebeuren in dit soort gevechten. De motor had gelukkig niet veel schade en ik had alleen wat last van mijn voet.”

120% geven

De tweede race over negen ronden wordt gereden onder andere weersomstandigheden. Het waait veel harder en de temperatuur is enkele graden gestegen. Bendsneyder is na zijn valpartij in de eerste race wat voorzichtiger :“Ik moet echt 120% geven om coureurs voorbij te gaan maar doordat ik nu wat voorzichtiger reed werd het lastig in deze tweede race. Ik verloor teveel plekken en negen ronden zijn dan te kort om echt naar voren te kunnen komen. In de Moto3 is het zaak om meteen in het goede groepje te zitten zodat je een goed resultaat kunt neerzetten en dat lukte deze tweede race helaas niet.” Bendsneyder komt in de tweede race als zeventiende over de streep.

Terugblik op het seizoen

Bendsneyder eindigt op de vijftiende positie en blikt terug op het Spaans Open afgelopen jaar: “Het was een goed eerste seizoen met Dutch Racing Team. Top tien rijden in het Spaans Open is moeilijk. Er zijn veel fabrieksteams met goed materiaal en dat maakt het lastig. Ik heb wel even moeten wennen aan de stevige gevechten die op het asfalt gehouden worden. Voorheen was ik vaak degene die mede het tempo bepaalde maar nu merk je dat je met heel veel goede coureurs te maken hebt. Op dat gebied heb ik veel geleerd, zulke gevechten worden ook in de Grand Prix’s gehouden dus het is alleen maar goed dat ik daar ervaring in krijg.”

De bondscoach aan het woord

KNMV Bondscoach Barry Veneman over het afgelopen weekend: “Je ziet in zo’n laatste weekend net na de Grand Prix dat er veel sterke rijders meedoen en dat maakt de races extra lastig. We wisten dat het een lastig weekend zou worden. Toch kwam Bo al snel in een goed tempo en tijdens de kwalificatie ging het nog beter nadat we enkele aanpassingen aan de motor hebben gedaan. Zonder al te veel slipstreams heeft hij veel op eigen kracht gedaan en dan is de tiende startplek echt een mooi compliment. Het is jammer dat de races beide werden ingekort. De strategie van de coureurs wordt dan anders, het is vechten voor elke bocht en positie. Van opbouwen is geen sprake, het is een chaotisch gevecht waar uiteindelijk ook die valpartij in de eerste race door ontstaat. Zijn rondetijden waren wel top, een snelste rondetijd van 1.40.9 is echt Grand Prix-waardig.”

“Kijkend naar het afgelopen seizoen heeft Bo een aantal mooie hoogtepunten in zowel Rookies als Spaans Open gehad. Bo is jong en moet nog veel leren. Het niveau in het Spaans Open is ontzettend hoog en dan mag je concluderen dat hij het voor een eerste seizoen echt ontzettend goed heeft gedaan. Zijn basisritme is goed en hij heeft het afgelopen seizoen ook veel geleerd in de afstelling van de motor in combinatie met aanvoelen en aangeven wat er anders moet. Ik ben echt heel tevreden over zijn prestaties!” aldus Veneman.

 

Bo Bendsneyder Dutch Racing Team

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op