« Alle nieuwsberichtenRed Bull MotoGP Rookies Cup
17 augustus 2014

In het zicht van de haven gestrand

Na een sterk gereden tweede race op een droog circuit in Brno staat Bo Bendsneyder toch met lege handen. Met nog slechts één ronde te gaan en rijdend in de kopgroep belandt hij in de bocht na start-finish in de grindbak. De podiumkansen zijn daarmee in een klap weg. Wel geeft hij zijn visitekaartje af voor de rest van het seizoen. “Het is flink balen dat ik net voor het einde van de wedstrijd ten val kom. Maar dit soort ongelukken kunnen gebeuren tijdens het racen. Ik heb veel geleerd dit weekend en heb laten zien dat ik ook op een voor mij nieuwe baan in de voorhoede goed mee kan. Daar ben ik heel tevreden over.”

De vijftienjarige Rotterdammer liet de hele race zien dat hij mentaal en fysiek weer helemaal was opgeladen om deze wedstrijd een goed resultaat neer te zetten. Na de start pakt hij in de eerste bocht de vierde plek zit hij er direct goed bij. Na enkele ronden ontstaat een grote kopgroep van acht coureurs die vlak bij elkaar strijden om de belangrijkste punten. Allemaal hebben ze kans om op het podium terecht te komen. Bendsneyder wacht geduldig op een kans om in die groep naar voren te komen. De rijders voor hem halen elkaar veel in en dat geeft Bendsneyder de mogelijkheid om te loeren op een gaatje. “Ik wilde mijn banden sparen voor de laatste ronden. De jongens voor me waren stevig in gevecht met elkaar en daardoor heb ik rustig kunnen afwachten tot het einde van de race.”

Uit balans

De hele race rijdt Bendsneyder sterk mee en met nog vier ronden te gaan zet hij de aanval in. Vanaf plek zeven in de groep weet hij zich snel en slim naar voren te rijden en ligt hij al gauw vierde. De strijd in de groep is stevig en deze aanval mislukt. Twee ronden voor het eind probeert hij het opnieuw en weer pakt hij een vierde plaats. Met ingang van de laatste ronde gaat het mis in de bocht direct na start-finish. Door de drukte wordt Bendsneyder geblokt bij het ingaan van de bocht en daardoor moet hij iets uitwijken en zijn rempunt verleggen. Hij raakt uit balans neemt Jorge Martin in zijn val mee. De mannen komen in de grindbak terecht en stranden beide in het zicht van de haven.

Door de beide uitslagen van de wedstrijden in Brno dit weekend is Bendsneyder een plek gezakt in het klassement en bezet hij nu de negende positie.

Bendsneyder: “Direct na de race overheerste voornamelijk teleurstelling. Ik was er zo dicht bij. Maar nu ik er op terug kijk kan ik alleen maar heel tevreden zijn over deze race. Brno is een nieuwe baan en die heb ik snel goed leren kennen. Mijn doel om op de grid op de eerste of tweede startrij te staan is ook gelukt. Ik zat er in deze race goed bij en wilde pas in de laatste paar ronden echt aanzetten om naar voren te komen. Dat plan werkte goed. Zo’n ongeluk is jammer maar kan gebeuren in het heetst van de strijd als je met een groep op een bocht af komt. Ik kan mezelf niets verwijten en ga met veel vertrouwen de volgende wedstrijd tegemoet.“

Bo Bendsneyder

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op