« Alle nieuwsberichtenMoto3 Junior World Championship
19 mei 2014

Helaas geen finish in Le Mans

Een valpartij maakte jammer genoeg een vroegtijdig einde aan de wedstrijd van Bo Bendsneyder op Le Mans. De Dutch Racing Team coureur kwam afgelopen zaterdag al in de tweede ronde in de gridbak terecht en kon zijn weg daarna niet meer vervolgen. “Ontzettend jammer dat ik viel want hoewel mijn start erg matig was, was ik aan een sterke inhaalslag begonnen.” De race werd opgeschrikt door een zware crash vrijwel direct na de start waar vier coureurs bij betrokken raakten. Na ruim twintig minuten volgde de herstart. De race werd ingekort tot slechts negen ronden.

Rode vlag

Bendsneyder startte zijn race vanaf de veertiende positie. “Ik was bij de start erg slecht weg maar direct na de eerste bocht werd de rode vlag getoond en moesten we terug de pitstraat in. Ik zag wel ambulances rijden maar wist op dat moment nog niet hoe erg het ongeluk was.” Een van de coureurs die nog vóór Bendsneyder op de grid stond bleef staan bij de start. Bendsneyder had daar geen hinder van maar drie coureurs die vanuit het achterveld al een flinke snelheid hadden opgebouwd konden hem niet meer ontwijken. De wedstrijd werd direct stilgelegd en medische hulp was snel ter plaatse. Geen enkele coureur heeft zware verwondingen aan het ongeluk overgehouden.

Gridbak

Bij de herstart van de race vertrok Bendsneyder weer niet al te vlot maar begon direct aan een goede inhaalrace. “Ik reed wel makkelijk naar voren dus ik had er wel een goed gevoel over dat ik wat plekken kon gaan pakken. Luca Marini reed bij mij in de buurt en met hem wilde ik proberen om het gat te gaan dichten. In de tweede ronde zat ik met nog twee coureurs in een bocht waarbij ik in het midden zat. Ik raakte bekneld door de uitremacties en moest uitwijken. Daardoor tikte de coureur naast me mijn motor aan waardoor ik uiteindelijk in de gridbak terecht kwam en helaas niet meer verder kon. Daar baalde ik flink van!”

De kwalificatie van Bendsneyder verliep moeizaam. In zijn eerste kwalificatietraining waren er wat problemen met de afstelling van de motor en werden er wat dingen uitgeprobeerd. De tweede training verliep goed. Bondscoach Barry Veneman: “Het deelnemersveld in het Spaans Open Kampioenschap is erg sterk. De eerste dertien coureurs kwalificeerden zich allemaal binnen de seconde. De baan in Le Mans is technisch niet al te moeilijk waardoor het lastig is om het verschil te maken. Iedereen rijdt hier heel hard. Met een veertiende tijd mag Bo best tevreden zijn.”

Bo met Dutch Racing Team in de pitstraat in Le Mans

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op