« Alle nieuwsberichtenRed Bull MotoGP Rookies Cup
20 april 2014

Eerste kennismaking met Red Bull MotoGP Rookies Cup

Ondanks een flinke griep heeft Bo Bendsneyder afgelopen weekend een redelijk goed gevoel overgehouden aan zijn eerste kennismaking met de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Aan het eind van de driedaagse officiële training op Motorland Aragon klokte Bendsneyder een twaalfde tijd en daar was hij, mede gezien zijn gezondheidstoestand, tevreden over.

De concurrentie is behoorlijk zwaar dit seizoen en er werd tijdens deze eerste training al meteen ontzettend hard gereden. Bendsneyder: “De tijden die nu al worden gereden zijn echt heel goed en zelfs sneller dan de eerste wedstrijd van de Rookies Cup vorig jaar op Aragon. Dat geeft aan dat iedereen er vol voor zal gaan dit jaar en dat maakt het seizoen heel spannend verwacht ik. Ondanks dat ik me niet fit voelde ben ik redelijk tevreden over mijn prestaties van deze week.”

De jonge Rotterdammer ging goed van start op de eerste trainingsdag. Met een temperatuur van zo’n 30 graden was het behoorlijk warm. Deze dag werd gebruikt om vertrouwd te raken met de motor en de coureurs reden op een ingekort circuit. Een schakelprobleem gooide kort wat roet in het eten waardoor Bendsneyder de motor al vrij snel aan de kant moest zetten. Een team van ervaren en professionele monteurs zorgde er snel voor dat hij zijn weg weer kon vervolgen. “De motor rijdt goed en ik kan er snel aan wennen. Met René, mijn vaste monteur, klikt het goed en ook de communicatie verloopt soepel.”

Geen progressie

Met een grieperig gevoel stapt Bendsneyder de volgende dag weer op de motor. Hoewel hij zich in de ochtend nog redelijk goed voelt merkt hij in de loop van de dag dat hij steeds beroerder wordt. Desondanks rijdt hij zijn ronden heel constant maar zonder progressie en sluit hij de dag af met een zestiende tijd. “Na een paar sessies merkte ik dat ik al helemaal op was. Mijn lijf deed pijn en ik kon niet racen zoals ik dat graag wilde en dat is frustrerend” aldus Bendsneyder.

“Er had meer ingezeten“

De geplande rustdag komt dan ook als geroepen. Na twee dagen racen staan er voor de coureurs alleen een briefing en een aantal interviews op het programma. De laatste dag wordt er wel weer volop geracet en zet Bendsneyder een negende tijd neer. Over alle dagen gemeten komt hij uit op een twaalfde tijd: “Ik merkte dat het de laatste dag wel wat beter ging en reed meteen al de tijd waar ik twee dagen geleden mee afsloot. Er stond veel wind deze dag en het circuit is best lastig om in korte tijd volledig te leren kennen. Er had echt wel meer ingezeten maar gezien de omstandigheden ben ik toch wel tevreden over deze testweek. De komende dagen ga ik veel rust nemen en daarna weer volop trainen zodat ik helemaal fit aan de start van eerste wedstrijd in Jerez kan verschijnen.”

De eerste wedstrijdrace van de Red Bull MotoGP Rookies Cup wordt gereden op 3 mei en de tweede race is op 4 mei, beide in Jerez. De races zijn live te volgen via Red Bull TV.


Bo Bendsneyder Red Bull MotoGP Rookies Cup Aragon

 

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op