« Alle nieuwsberichtenRed Bull KTM Ajo
21 februari 2016

Geslaagde eerste test in 2016

De eerste test in 2016 zit er voor Bo Bendsneyder alweer op. De Rotterdammer die dit jaar uitkomt voor het KTM fabrieksteam van Aki Ajo kijkt tevreden terug naar 3 dagen rijden op de Moto3 in Spanje. “Natuurlijk was het in het begin weer even wennen. Hoewel de motor er van buiten hetzelfde uitziet is deze toch net iets anders dan de motor waar ik in november op heb gezeten. Maar na een tijdje voelde het super goed en heb ik goede progressie gemaakt.”

In Valencia stonden de eerste twee dagen in het teken van de shakedown. De positie op de motor en de vele afstellingen werden uitvoerig doorgenomen en aangepast. Daaruit voortvloeiend was het vooral kilometers maken om vertrouwen in de motor te krijgen.

Vervolgens reisde het gezelschap naar Jerez om daar de eerste twee dagen een goed vervolg te geven. Doel was hier om meer te focussen op het neerzetten van goede tijden. Dit is echter maar deels gelukt doordat het weer hier een grote rol speelde. Een dag is er zelfs helemaal niet gereden waardoor er slechts 1 dag overbleef die qua weersomstandigheden verre van ideaal was. Een stevig wind en een deels nat circuit zorgen ervoor dat er niet optimaal getraind kon worden.

IRTA test

Over twee weken wacht een nieuw testweekend in Jerez. De officiële IRTA test staat dan op het programma. “Na deze test kan ik pas echt goed zien waar ik me qua tijden bevind ten opzichte van de rest van het deelnemersveld. Dan hebben we een strak vast schema waarin iedereen de baan op gaat en gaat iedereen dus ook in dezelfde omstandigheden hun tijden neerzetten. Dan kun je beter de prestaties met elkaar vergelijken ten opzichte van de afgelopen test, want daar konden we de baan de hele dag gebruiken en wisselden de omstandigheden natuurlijk gedurende de dag.”

Voorbereiding

Bendsneyder had zich perfect voorbereid op het begin van het nieuwe seizoen: “Ik heb de hele winter flink getraind en mijn spieren goed soepel gehouden door ook veel op een kartbike te trainen. Je kunt wel veel in de sportschool doen maar sommige spieren pak je echt pas goed aan als je op een motor zit. Dan maakt het niet uit of dit dan een kartbike is of een moto3.”

“De periode tussen de test in november en nu was vrij kort waardoor we niet tussendoor nog een keer naar Spanje zijn afgereisd om te trainen. Ik heb een goed gevoel overgehouden aan deze eerste test van dit jaar ondanks dat we in Jerez maar 1 dag konden rijden.”

Doel

Over zijn doelen het komend seizoen is Bendsneyder duidelijk: “Mijn persoonlijke doel is om dit seizoen regelmatig in de punten te rijden. Het team heeft mij deze doelen nog niet opgelegd want zij willen in dit eerste jaar vooral progressie zien, het is tenslotte nog een leerjaar. Dat voelt erg fijn, ik krijg de mogelijkheid om in het seizoen te groeien. Ik kan niet wachten totdat de eerste wedstrijd in Quatar gaat beginnen!”

Bo Bendsneyder test 2016

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op