« Alle nieuwsberichtenMoto3 Junior World Championship
21 juni 2015

Keihard werken in Barcelona

Het was flink aanpoten voor Dutch Racing Team coureur Bo Bendsneyder op het “Circuit de Barcelona-Catalunya” dit weekend. Tijdens de kwalificatie behaalde de Rotterdammer een achtste plek. Op zondag stonden er 2 races op het programma waar Bendsneyder een zesde en zevende positie uit wist te slepen. Eenvoudig was het zeker niet dit weekend en de Dutch Racing Team coureur houdt er gemengde gevoelens aan over. “Op dit circuit hebben we er echt het maximale eruit gehaald. Vooraf heb ik niet op het podium gefocust maar wel op een plek bij de eerste vijf. Als ik nu terug kijk ben ik toch wel tevreden over onze prestaties, ik heb echt alles gegeven dit weekend!”


Na een redelijke start met enkele verloren plekken wist Bendsneyder dat hij zich snel naar voren moest zien te werken om aansluiting met de voorhoede te behouden. Na enkele ronden zat de Rotterdammer aan de staart van een achtervolgende groep van een man of 6. De twee koplopers konden geen vuist maken door weg te rijden en daardoor bleef het gaatje beperkt. Bendsneyder had ’t lastig achteraan deze groep en moest het maximale uit zichzelf en de machine halen. In de laatste ronde ging een van zijn groepsgenoten onderuit en finishte de Dutch Racing Team coureur als zesde.

“Ik reed in sommige bochten echt wel op de limiet. Op het rechte stuk komen we wat vermogen tekort en dat wil en kan ik met mijn bochtensnelheid compenseren. Toch was het lastig om mijn positie te houden in de groep. Er werd echt hard gereden en ik werd ook regelmatig geblokt waardoor het lastig is om in mijn eigen ritme te rijden en plaatsen te winnen.”

Race 2

In de tweede race zat Bendsneyder direct vanaf de start goed bij de voorste coureurs. Hij won enkele plekken en lag lange tijd op een zesde plaats. Na verloop van tijd ontstond er een kopgroep van drie en een grote achtervolgende groep waar Bendsneyder zich in het midden bevond. In deze groep werd stevig gevochten voor elke centimeter asfalt. Drie ronden voor het eind maakt de Dutch Racing Team coureur zelf een klein foutje bij een inhaalmanoeuvre buitenom waardoor hij even het gras meepakte en een kleine achterstand opliep. In de laatste ronde hervond hij de aansluiting met de groep en wist hij in de laatste paar bochten maar liefst drie coureurs te passeren. Hierdoor kwam hij als zevende over de streep.

“Ik kan al snel goede rondetijden rijden. Bij de meeste coureurs duurt dat wel even voordat zij dat ook doen. Maar toen zij op het gas gingen werd het voor mij lastig. Ik heb in sommige bochten waar je eigenlijk niet echt kon inhalen dat wel geprobeerd. Dan win je een paar plekken maar even later zit ik toch weer achteraan de groep. Na dat kleine foutje ontstond een gat en dat kon ik vrij snel wel weer dichtrijden. Dan haal ik alles uit de kast om in die laatste paar bochten nog een paar jongens in te halen en dat lukte.”

“Dit weekend waren er diverse momenten waarop ik echt tot het uiterste ben gegaan. Uiteindelijk zijn een zesde en zevende plek gewoon goed. Nu ga ik me focussen op Assen voor de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Daar rij ik vrijdag en zaterdag mijn races.”

Bo Bendsneyder

 

 

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op