« Alle nieuwsberichtenAlgemeen
21 september 2014

Klinkende overwinning in Assen

Met ruime voorsprong op zijn concurrenten pakt Dutch Racing Team coureur Bo Bendsneyder de  overwinning op het TT Circuit van Assen in de Moto3 klasse van het British Superbike Kampioenschap. De 15-jarige Rotterdammer nam met een wildcard deel en was erop gebrand om het succes van vorig jaar in dezelfde klasse te evenaren. 

Bendsneyder vertrekt vanaf pole position met een redelijke start maar moet nog voor de eerste bocht genoegen nemen met plek drie. Na enkele bochten ligt de Dutch Racing Team coureur tweede om net na het ingaan van de tweede ronde de kop al over te pakken. Vanaf dat moment zit hij lekker in zijn ritme en rijdt hij weg van de kopgroep waar hij met Van Leeuwen, Dubbink en Simpson in zat. Ronde na ronde bouwt hij zijn voorsprong verder uit. In de tiende ronde besluit de wedstrijdleiding om de race middels een rode vlag stil te leggen wegens de regen. Bendsneyder pakt daarmee direct de winst omdat er op dat moment al meer dan driekwart van de race gereden is.

“Het is super om hier twee jaar achter elkaar te winnen. Dat was ook mijn doel dit weekend. Zeker nu ik met mijn eigen team hier op het TT Circuit rij is het extra speciaal. Alleen is het natuurlijk veel leuker om te winnen als je als eerste de finishvlag ziet in plaats van de rode vlag. Maar dat maakt de overwinning zeker niet minder speciaal hoor. Er stond veel wind dus op het laatst heb ik niet te veel risico meer genomen. Het maakt mij niet uit of ik met vier of met zeven seconden voorsprong win, als ik maar win en dat is gelukt!”

Knallen tijdens de kwalificatie

Het hele weekend verliep soepel voor de jonge Rotterdammer. In de vrije trainingen liet hij zien in vorm te zijn en klokte hij snelle tijden. In de kwalificatietrainingen kon niemand zijn tijden verbeteren waardoor de pole position werd veiliggesteld. “Ik zat lekker in mijn vel en ken de baan natuurlijk ook goed. We hadden in de tweede training wat kleine probleempjes maar die werden meteen goed opgelost waardoor ik in de kwalificatie meteen kon knallen.”

podium Assen met Dutch Racing Team

 

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op