« Alle nieuwsberichtenMoto3 Junior World Championship
22 april 2015

Bendsneyder is klaar voor het nieuwe seizoen

Aankomend weekend start het nieuwe raceseizoen voor de 16-jarige Bo Bendsneyder uit Rotterdam. Hij gaat van start in het Moto3 Junior World Championship (voorheen Spaans Open Kampioenschap). Vorig jaar behaalde Bo in dit kampioenschap een vijftiende plaats. De Dutch Racing Team coureur is goed voorbereid op een zwaar seizoen en kijkt reikhalzend uit naar zijn eerste wedstrijd aanstaande zondag op het circuit van Portimao in Portugal. 


Bendsneyder: “Ik heb vorige week getraind op dit circuit en dat ging erg goed. We zaten steeds bij de top 4. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken naar de eerste wedstrijd zondag! De concurrentie is erg sterk. Na de eerste wedstrijd zien we waar we echt staan.”


Zijn coach Barry Veneman is tevreden over zijn pupil: “Tijdens de 2 dagen op Portimao hadden we voor het eerst ook echt zicht op het niveau van de concurrentie voor 2015. We hebben te maken gehad met wisselende omstandigheden maar konden gelukkig ook onder een zonnetje en met weinig wind onze meters maken. Tijdens de trainingen in het voor-seizoen had Bo al laten zien gestructureerd te werken en vooral constant snel te zijn. Hier in Portimao is door Bo over de 2 dagen geen enkel foutje gemaakt en bevond hij zich constant bij de top 4, daar zijn we zeer tevreden over.”

“Tijdens de time attack maakten we een inschattingsfout over de levensduur van de voorband, hierdoor kon Bo de extra grip van de nieuwe achterband niet optimaal benutten, anders hadden we de test waarschijnlijk als snelste af kunnen sluiten. Een wijze les die we zeker meenemen naar de race die al volgende week op de agenda staat. we zijn er klaar voor!”

 

 

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op