« Alle nieuwsberichtenRed Bull KTM Ajo
25 mei 2016

Stap voor stap dichterbij de punten

In mei liet Bo Bendsneyder zien dat hij veel geleerd heeft van zijn eerdere wedstrijden in de Moto3 klasse van het Wereldkampioenschap. Met een zestiende plek in Le Mans en achttiende plek in Mugello komt de Rotterdammer langzaam maar zeker steeds dichterbij zijn doel voor dit jaar: punten pakken.    

Le Mans

In Le Mans startte Bendsneyder vanaf een 21e positie. Na een matige start verloor de Rotterdammer een aantal plekken waardoor hij alles op alles moest zetten om richting de punten te rijden. Gedurende de wedstrijd kwam de Rotterdammer steeds beter in zijn ritme en haalde een aantal coureurs in. Zijn harde werken werd nét niet beloond met een punt want hij finishte als zestiende.    

Teammanager Aki Ajo: “Dit was een erg goede race voor Bo. Zo aan het begin van het seizoen waar alles nieuw voor hem is denk ik dat dit zijn beste race tot nu toe is. Ik ben tevreden over de vooruitgang die hij boekte tijdens de wedstrijd en de vasthoudendheid die hij heeft getoond. Hij heeft een prima prestatie geleverd vandaag.”  

Bo: "De start was lastig en door de twee crashes voor me moest ik uitwijken en daardoor verloor ik de aansluiting. Daarna herstelde ik me en kwam in een groepje terecht waar ik met mijn tempo een top 10 tijd reed. Het gevoel over het hele weekend was goed, ik heb gezien dat ik een goed hoog tempo kan rijden in zowel trainingen als de race. We hebben hard gewerkt voor deze race en nu moeten we nog werken aan het verbeteren van de kwalificatie zodat we een betere uitgangspositie krijgen.”    

Mugello

In Mugello wist Bendsneyder de gehele wedstrijd in de grote kopgroep te blijven en finishte net een halve seconde buiten de punten als achttiende.  

Teammanager Aki Ajo: “Ik ben erg blij met deze race van Bo want dit is de eerste keer dat hij zo dichtbij de topposities was. Deze ervaring is erg goed voor zijn ontwikkeling. We gaan de wedstrijd nog verder analyseren en ik ben er zeker van dat hij zijn ervaringen van vandaag meeneemt naar de volgende race, zoals hij elke keer heeft laten zien. Nu hij gezien heeft dat hij zo dicht bij de top kon komen smaakte dat natuurlijk naar meer.  

Bo: "Het was best een moeilijke race, na de start verloor ik wat plekken. We moeten echt nog werken aan het eerste stuk van de race, de eerste 3 – 4 ronden. Ik kon gedurende de wedstrijd wel wat jongens inhalen maar op het lange rechte stuk kwamen ze me weer voorbij. Het was lastig om een goede slipstream te pakken vanuit de staart van de groep. Het positieve van deze race is wel dat ik slechts 2,5 seconde van de winnaar ben geëindigd. Dat smaakt naar meer.”

Bo Bendsneyder in Mugello

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op