« Alle nieuwsberichtenRed Bull MotoGP Rookies Cup
25 juni 2015

Opnieuw poleposition in Assen

Bo Bendsneyder behaalde tijdens de kwalificatie van de 85e Dutch TT de snelste tijd en staat daarmee morgen en overmorgen op poleposition. De Red Bull MotoGP Rookies coureur was de hele dag de snelste en mag daarmee volkomen terecht starten vanaf P1. Hij evenaarde eveneens zijn prestatie van vorig jaar, toen had de Rotterdammer ook al de beste uitgangspositie.

Eerste vrije training

Al vrij snel in de eerste vrije training zette Bendsneyder een snelle tijd neer. Daarna duurde het even voordat hij goed in zijn ritme kwam. Met nog 4 minuten te gaan stond de Rotterdammer tweede achter Gutierrez. Hij was toen zelf bezig met snelle ronde en zette zichzelf daarmee weer op P1. In laatste fase verbeterde hij deze tijd opnieuw en in zijn laatste ronde wist hij nóg enkele tienden van zijn tijd af te snoepen om uiteindelijk op 1.46.752 uit te komen.

Tweede vrije training

Bendsneyder reed solide zijn ronden en voerde zijn race pace goed op. In de slotfase van de training stond hij even gedeeld eerste met Gutierrez. De Spanjaard was echter al binnen en Bendsneyder kon zijn laatste snelle ronde nog afmaken. Daardoor dook hij net onder zijn opponent met een verschil van 0,083 en pakte hij opnieuw de eerste plek.

Kwalificatie

Tijdens de kwalificatie wist Bendsneyder al snel de te kloppen tijd neer te zetten en dook hij onder de 1.46. Zijn 1.45.145 bleek uiteindelijk ook de snelste tijd van de kwalificatie te zijn. Slechts vier andere coureurs kwamen onder de 1.46 maar beten zich uiteindelijk stuk op de scherpe tijd van de Rotterdammer. Met deze prestatie staat Bendsneyder net als vorig jaar tijdens de TT op poleposition.

Bendsneyder na afloop: “Ik wist dat ik met deze banden in de eerste ronden de snelle tijd neer moest zetten en dat lukte. Het is fantastisch dat ik net als vorig jaar weer op pole sta. Natuurlijk ga ik morgen en overmorgen vechten voor de overwinning!”

Bo Bendsneyder in actie tijdens de TT

 

 

 

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op