« Alle nieuwsberichtenMoto3 Junior World Championship
26 april 2015

Bendsneyder geeft visitekaartje af

Met een vierde plaats in de eerste ronde van het FIM CEV Repsol Moto3 Junior World Championship laat de 16-jarige Bo Bendsneyder uit Rotterdam zien dat er serieus rekening met hem gehouden moet worden het komend seizoen. De Dutch Racing Team coureur had een goed weekend op het circuit van Portimao en mocht starten vanaf de eerste startrij, maar kwam net te kort voor een plek op het podium. "We zijn met het hele team erg blij met deze prestatie, maar als ik zelf geen foutje had gemaakt had er zelfs een podiumplek ingezeten" vertelt Bendsneyder na afloop.


Nadat hij zijn matige start goed maakte door in de zesde ronde aansluiting te vinden bij het achtervolgend groepje dat streed om de derde plaats kwam Bendsneyder steeds beter op stoom. In de groep van drie lag hij regelmatig op kop. Echt wegrijden lukte de Rotterdammer echter niet. "Mijn sterke punt is het remmen, maar als ik een klein gaatje had geslagen dan kwamen deze snelle coureurs me op het rechte stuk toch weer voorbij." Voorop vochten Joan Mir en Nicolo Bulega om de winst in de wedstrijd. Het tweetal had al snel een niet meer te overbruggen voorsprong te pakken waardoor alleen de laatste podiumplaats nog beschikbaar was.


Podiumplaats verkeken

In de eindfase van de wedstrijd maakte Bendsneyder zelf een foutje waardoor hij even langs de baan belandde maar de race wel snel kon vervolgen. Daardoor zakte hij terug naar P5 en was een podiumplek verkeken. De Dutch Racing Team coureur knokte zich in de laatste twee ronden stevig terug en werd uiteindelijk als vierde afgevlagd.


Bendsneyder na afloop: "We hebben een goede race gereden en hadden met een derde plaats op de grid een perfecte uitgangspositie. Ik had veel vertrouwen voordat de race begon en ik wist dat ik voor het podium kon gaan. De start was wat minder en ik moest meteen een gat dichtrijden. Er stond ook veel wind en daar had ik op een aantal stukken van het circuit wel last van waardoor ik op de andere stukken weer een tandje bij moest zetten. Het is jammer dat ik aan het eind een foutje maakte waardoor ik terugzakte in de race. Het was erg mooi om te strijden om het podium en dat had er ook zeker in gezeten. Toen Bulega viel was er opnieuw een kans maar hij zat snel weer op zijn motor en ik had teveel achterstand om daar naar toe te rijden."

"Ik heb er wel een dubbel gevoel aan over gehouden want ik kon meestrijden voor het podium en als je daar dan net naast grijpt is dat wel zuur. Maar nu ik er op terug kijk kunnen we ontzettend tevreden zijn over deze prestatie. Vorig jaar hadden we getekend voor een resultaat als dit en nu behalen we dat al meteen in de eerste wedstrijd. Het seizoen is nog lang maar dat ik er nu al bij zit geeft veel vertrouwen voor de komende races." 

 

Bo Bendsneyder Dutch Racing Team

 

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op