« Alle nieuwsberichtenRed Bull MotoGP Rookies Cup
26 juni 2014

Pole position in Assen

De eerste vrije training verliep goed voor Bendsneyder. Direct vanaf de eerste meters zat de Rotterdammer goed op de motor en zette hij snelle tijden neer. Na enkele ronden reed hij zelfs de snelste tijd om vervolgens weer een poos op de tweede plaats te blijven zitten. Aan het eind pakt hij met 1.47.239 de eerste plaats weer over van Jorge Martin die op 0,175 sec. tweede wordt.

Bendsneyder: “In de eerste vrije training kun je nog niet veel zeggen. Ik ken de baan dan wel maar dat is slechts een beperkte voorsprong. De andere coureurs leren de baan ook snel kennen. Er stond veel wind en dat was op sommige stukken van het circuit best lastig.”

Tweede vrije training

In de tweede vrije training lieten de collega-Rookies zien dat ze de baan inmiddels aardig onder de knie beginnen te krijgen. Bendsneyder begint met een achtste tijd en gedurende de training snoept hij wat tienden van zijn neergezette tijd af. Uiteindelijk eindigt hij op een vijfde plaats met een achterstand van 0,444 seconden op de nummer 1, Jorge Martin.

Kwalificatie

Tijdens de kwalificatie is het Bendsneyder die al in de zesde ronde de te kloppen tijd neerzet. Met 1.45.787 op de klok hebben de rest van de Rookies een scherpe tijd in het vizier waar uiteindelijk iedereen zich op stuk rijdt. Pagliani komt het dichtst in de buurt met 0,161 sec. achterstand.

Bendsneyder: “Het is fantastisch dat ik hier in Assen vanaf de eerste plek mag starten! Ik had van te voren een top 5 als doel gesteld dus dit is dubbel en dwars gehaald. Toch was het niet makkelijk, een aantal coureurs zat vlak achter me en zelfs in de laatste ronden heb ik nog flink aangezet. In de derde sectie ben ik het snelst en daar heb ik uiteindelijk ook de winst gepakt. Ik kijk enorm uit naar de wedstrijden morgen en overmorgen!”

Gustl Auinger, een van de organisatoren van de Red Bull MotoGP Rookies Cup over de prestaties van Bendsneyder vandaag: “Bo heeft in het verleden al laten zien dat hij goed met verschillende motoren overweg kan. Het was een kwestie van tijd voordat we hem ook hier bij de Rookies in de top zouden zien. Dat hij hier op zijn thuiscircuit rijdt motiveert natuurlijk enorm. Hij kan goed met de druk omgaan. Vergeet niet dat hij vecht tegen coureurs die al voor het derde jaar Rookies Cup rijden, er zijn zeker 8 à 9 rijders die voor de overwinning kunnen gaan. Ik ben benieuwd hoe de rest van het weekend gaat verlopen.”

Bo Bendsneyder pakt pole position in Assen

 

 

 

 

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op