« Alle nieuwsberichtenRed Bull MotoGP Rookies Cup
26 juni 2015

Zwaarbevochten TT race resulteert in een zinderende overwinning

Na een bloedstollend spannende race tijdens de TT in Assen zorgde Bo Bendsneyder ervoor dat het Wilhelmus opnieuw klonk over de Drentse hei. In een nek aan nek race wist de jonge Rotterdammer zijn Italiaanse concurrent Fabio Di Giannantonio met 0,083 seconden te verslaan. 

Al na een paar ronden ontstond een grote kopgroep van 8 coureurs welke werd aangevoerd door Bendsneyder. In de vierde ronde crashte Olly Simpson en hij nam onbedoeld Robert Schotman mee in zijn val. Daardoor viel de kopgroep uit elkaar en gingen Bendsneyder en Di Giannantonio er samen vandoor. Ronde na ronde reden de twee op het scherpst van de snede waarbij de Rotterdammer zijn Italiaanse opponent niet van zich af kon slaan. 

Kansen afwachten

In de slotfase van de race nam de Italiaan de kop even over en Bendsneyder kon daardoor zijn kansen op een inhaalmanoeuvre goed voorbereiden. Kuip aan kuip reden de twee kemphanen de laatste bochten door en na een zinderende finale pakte Bendsneyder de zwaarbevochten overwinning. 

Bendsneyder na afloop: “De beginfase van de race was echt Rookies Style. Grote drukte in de bochten en iedereen vecht voor zijn plek. Echt wegrijden kon vandaag niet, ook mijn gewicht is daarbij een nadeel. Fabio is zo’n 10 kilo lichter en daarmee heeft hij op het rechte stuk echt een groot voordeel. Ik heb tot de laatste bocht gewacht en toen toegeslagen. Dat lukte, het is echt fantastisch om hier opnieuw voor de fans en mijn familie en vrienden de winst te pakken. Ik voel natuurlijk wel druk tijdens dit weekend maar deze overwinning geeft veel zelfvertrouwen voor morgen." 

Bo Bendsneyder TT Assen

RedBull KTM Ajo Motorsport MotoGP Moto3 KNMV NOC-NSF

Volg ons op