« Alle nieuwsberichtenRed Bull KTM Ajo
26 juni 2016

Beste resultaat tot nu toe op thuiscircuit

Startend vanaf een zevende positie moest de Red Bull coureur in de eerste bocht wat plaatsen af staan maar hij kon goed aanklampen bij de grote kopgroep van dertien coureurs. Halverwege de race probeerde Bendsneyder flink te pushen. Doordat er voor hem een crash ontstond verloor hij weer een paar plekken en zat hij weer achteraan de groep. In de slotfase wist Bendsneyder aan de staart van de groep enkele coureurs voor te blijven en netjes als negende te finishen.

Bendsneyder: “Deze negende plaats is ontzettend goed als je ziet dat we op 1 seconde van de nummer één zitten. Mijn start was goed maar in de eerste bocht remde ik iets te laat waardoor ik even buiten de baan raakte. In het midden van de race zag ik mijn aanval mislukken door een high sider voor me waardoor er een gat ontstond en ik dat eerst weer dicht moest rijden. Dan kun je niet echt aanvallen. In de laatste twee bochten heb ik echt alles of niets gereden en kon ik nog een paar plekken pakken. We zijn erg tevreden met dit resultaat!”

Barcelona

Begin juni reed de jonge Rotterdammer ook al sterk in Barcelona waar hij sinds zijn eerste race in Qatar opnieuw punten pakte. Hij eindigde net buiten de top 10 als elfde en nam 5 punten mee naar huis. Het raceweekend werd overschaduwd door het afschuwelijke dodelijke ongeval van Luis Salom.

Bendsneyder: “Na wat er dit weekend in de Moto2 gebeurde is deze race nu ineens veel minder belangrijk. We hebben deze wedstrijd gereden als eerbetoon aan Luis Salom en zijn familie. Sportief gezien is het een goede race geweest en was het erg belangrijk om weer punten te pakken.”

Bo Bendsneyder tijdens TT in Assen

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op