« Alle nieuwsberichtenRed Bull MotoGP Rookies Cup
27 juni 2014

Op een haar na het podium in Assen gemist

In zijn eerste TT wedstrijd in Assen grijpt de Rotterdammer Bo Bendsneyder net naast het podium. De vierde plaats is wel zijn beste resultaat tot nu toe in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. De race werd door de regen ingekort van 16 naar 14 ronden.

Tandje erbij

Na een goede start maar met veel gedrang in de eerste bocht verliest Bendsneyder vanaf pole toch enkele plaatsen en ligt hij tiende. Na enkele ronden zakt hij nog wat verder terug tot zelfs een dertiende plaats. De achterstand met de nummer 1 is dan al opgelopen tot zo’n 19 seconden. Bendsneyder beseft op dat moment dat er echt een tandje bij moet. Vanaf dat moment begint hij aan een inhaalrace en komt hij ook steeds beter in zijn ritme. Het vertrouwen in de motor groeit en Bendsneyder voelt dat hij meer in de regen kan dan hij dacht. “Ik ben geen echte regenrijder maar gaandeweg de race merkte ik dat het gevoel goed was. Daardoor kon ik toch weer naar voren komen.”

In het vizier

Door de regen vallen ook enkele coureurs voor hem. De van 16 tot 14 ronden ingekorte race blijkt voor Bendsneyder uiteindelijk net te kort en hij grijpt op 0,1 seconde net naast het podium. Zijn laatste ronde is meteen ook de snelste ronde van de wedstrijd. “Ik kwam steeds verder naar voren en ineens kreeg ik de derde plek in het vizier. Ik weet zeker dat als de race 16 ronden was geweest er een podiumplek in had gezeten. Dit is mijn beste Rookies resultaat tot nu toe en daar ben ik echt heel blij mee. Als het morgen weer regent dan weet ik dat het vertrouwen in de motor er is en dat ik meteen vanaf het begin mee kan gaan.“

Soushi Mihara pakt de winst in de race voor Jorge Martin en Bradley Ray. Door zijn vierde plek stijgt Bendsneyder twee plaatsen in het klassement en staat hij nu zesde.

Bo Bendsneyder mist net het podium in Assen

 

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op