« Alle nieuwsberichtenRed Bull MotoGP Rookies Cup
27 juni 2015

Opnieuw hoogste podium op de TT in Assen

Met een solide en zelfverzekerd gereden race pakte Bo Bendsneyder “de dubbel” tijdens de TT in Assen. Voor een uitzinnig publiek dat massaal op de tribunes was blijven zitten won Bo ook zijn tweede race en daarmee gaat de Rotterdammer met vier uit vier comfortabel aan de leiding in de Red Bull MotoGP Rookies Cup.

Direct vanaf de start liet Bendsneyder zien dat hij van plan was om zijn plan te volgen en weg te rijden van de groep. Al snel ontstond er een gaatje tussen hem en zijn drie achtervolgers. Di Giannantonio, Gutierrez en Boulom waren stevig met elkaar in gevecht om plek twee waardoor hun tempo lager lag dan dat van de Rotterdammer.

Concentratie

Met ruim drie seconden voorsprong halverwege de race kon Bendsneyder zijn voorsprong consolideren en de race bekeken uitrijden. “Ik merkte dat mij concentratie op een gegeven moment wat afzakte en toen zag je meteen dat die achtervolgers inliepen. Toen ben ik er goed voor gaan zitten en kon ik opnieuw de overwinning pakken.”

Het hele weekend liet Bendsneyder zien dat hij momenteel de te kloppen man is. “Deze TT hier in Assen was fantastisch. De trainingen en kwalificatie waren goed. Gisteren was het een spannende race en vandaag heb ik echt een hele goede race gereden. In het buitenland blijft het publiek vaak niet zitten voor onze races maar hier zaten de tribunes nog vol. Dan is het geweldig om als winnaar over de finish te komen.”

Bo Bendsneyder TT Assen

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op