Bo Bendsneyder maakt na twee seizoenen actief te zijn geweest in de Moto3 categorie in 2018 de overstap naar de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De Nederlander heeft hierover overeenstemming bereikt met het Franse Tech 3 Racing.

Bo Bendsneyder maakte in het seizoen 2016 als Red Bull MotoGP Rookies Cup kampioen zijn debuut in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Na in zijn eerste seizoen al twee keer op het podium geëindigd te zijn is de Nederlander momenteel bezig aan een sterke reeks. Onlangs werd echter bekend dat zijn huidige Red Bull KTM Ajo Moto3 team het komende seizoen niet in dezelfde vorm verder zal gaan waardoor Bendsneyder voor komend seizoen op zoek moest naar een andere werkgever.

Dat het optreden van Bendsneyder, zijn houding, inzet en prestaties de afgelopen twee seizoenen niet onopgemerkt zijn gebleven werd de afgelopen periode duidelijk door het aantal aanbiedingen welke de Nederlander kreeg van zowel Moto3 als ook Moto2 teams.

De afgelopen periode is er door Bendsneyder’s management hard gewerkt aan de volgende stap en het zoeken naar een team welke het beste aansluit bij de ambities van de jonge Rotterdammer.

De voorkeur van Bendsneyder ging echter uit naar een overstap naar de Moto2 klasse, een stap die zondagochtend in Silverstone officieel werd na het zetten van een handtekening onder een overeenkomst met het Franse Tech3 Racing van teameigenaar Hervé Poncharal.

Bo Bendsneyder: “Ik ben heel erg blij met deze mogelijk bij het Tech3 Racing Team. Het is een droom die uitkomt om na twee jaar Moto3 de overstap te maken naar de Moto2 klasse. Ik heb veel kennis opgedaan in de lichtste klasse maar ik denk dat het nu het juiste moment is om de volgende stap te maken en weer nieuwe dingen te leren. Het zal zeker een uitdagend seizoen worden omdat het mijn eerste seizoen wordt op een Moto2 machine, een machine met veel meer pk’s. Ik kijk er erg naar uit om met deze groep mensen binnen dit team te gaan samenwerken, ik ben echt positief gestemd voor komend seizoen.”

De getekende overeenkomst is voor één jaar met een optie voor 2019