« Alle nieuwsberichtenRed Bull MotoGP Rookies Cup
27 september 2015

Anders verlopen weekend in Aragón dan gehoopt

Het laatste raceweekend van de Red Bull MotoGP Rookies Cup in Aragón is anders verlopen dan waar Bo Bendsneyder van te voren op gehoopt had. De Rotterdammer was op jacht naar twee overwinningen maar keerde terug naar huis met een “no finish” in de eerste race en een negende plaats in race twee.

“Ik had me dit weekend wel anders voorgesteld ja. We begonnen goed aan het weekend en met een tweede plek op de start grid was ik heel tevreden. Natuurlijk had ik graag twee overwinningen gepakt maar helaas liep het anders. Je merkte wel dit weekend dat alle jongens heel agressief reden, niemand had nog te horen gekregen of hij volgend jaar mocht blijven dus iedereen reed op het scherpst van de snede.”

Crash

De eerste race op zaterdag werd voor Bendsneyder al vroegtijdig beëindigd toen hij in de tweede ronde betrokken raakte bij een crash en daardoor zelf ook zwaar ten val kwam. Zijn blessure viel uiteindelijk mee, waardoor hij de tweede race op zondag wel gewoon van start kon gaan.

“Er zitten een aantal rechte stukken op het circuit waar ik met mijn lengte in het nadeel ben. Al snel werd ik door een paar jongens ingehaald waardoor ik ineens op de achtste plek lag terwijl ik in de eerste ronde nog vooraan reed. Ik kon Aleix Viu niet meer ontwijken toen hij viel want ik zat pal achter hem. Gelukkig had ik alleen wat last van mijn voet en is er niks gebroken.”

Hand

In de tweede race kende Bendsneyder een redelijke start en kwam hij na de eerste ronde als zevende door. In de beginfase van de race zakte hij snel nog enkele plekken waardoor hij de aansluiting met de kop van de wedstrijd verloor. Samen met Boulom en Guttierez vocht Bendsneyder om de negende plek. De coureurs gaven elkaar geen centimeter asfalt cadeau en uiteindelijk kwam de Rotterdammer als negende over de finish.

“Door die val van zaterdag heb ik ’s avonds veel last van mijn rechterhand gekregen. Ik ben ’s ochtends nog naar het medical center geweest  maar de pijn bleef. Ik kreeg mijn handschoen niet eens goed aan. Tijdens de wedstrijd had ik veel last van mijn hand en heb de race safe uitgereden. Volgende week staat er alweer een wedstrijd in Spanje op de kalender, daar wil ik graag fit verschijnen.”

Bo Bendsneyder Red Bull MotoGP Rookies Cup

 

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op