Raffin en Bendsneyder pakken punten op Phillip Island

Het was een zwaarbevochten wedstrijd onder goede omstandigheden (droog, minder harde wind dan op zaterdag) op het eiland in het zuiden van Australië. Jesko Raffin begon vanaf de zevende plaats aan de Moto2-race op het circuit waar hij zijn tot nu beste resultaten behaalde. De Zwitser wist tot en met de achtste ronde knap stand te houden in het geweld in de top 10, maar in ronde 9 moest hij het groepje met onder andere Baldassarri, Nagashima, Lecuona, Schrotter en Bulega laten gaan. De dertiende plaats wist hij goed vast te houden, om op 18.541 van winnaar Brad Binder over de streep te komen.

Bo Bendsneyder verloor bij de start vanaf plaats 19 een paar posities. Hij vond aansluiting bij een groepje met onder andere Locatelli, Roberts, Fernandez en Bastianini, die hij één voor één binnen hengelde. Eenmaal aan de leiding van de groep sloeg Bendsneyder een gaatje, maar met nog twee ronden te gaan was de veertiende plaats te ver buiten bereik. Bendsneyder kwam na 25 ronden op 29.238 van Binder over de finish.

Bo Bendsneyder: “Ik ben blij met een punt in een zwaarbevochten wedstrijd. Aan het begin verloor ik wat, omdat ik niet kon inhalen op het rechte stuk en in de bochten net een iets andere lijn moest rijden dan de anderen. Jesko werd ingehaald op het rechte stuk, ik kón daar niet inhalen. Dat is dus wel iets waar we aan moeten werken. Toen ik de anderen eenmaal had kunnen inhalen en vrij baan voor me had, kon ik goed bij ze wegrijden en inlopen. Het team heeft goed werk geleverd op een voor mij moeilijk circuit, waar ik voor het eerst reed. We hopen dat we deze lijn kunnen doortrekken in Maleisië volgend weekend en ook daar een mooi resultaat kunnen laten zien.”

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op