« Alle nieuwsberichtenRed Bull MotoGP Rookies Cup
28 juni 2014

Winst in de tweede race tijdens de TT

Na een zinderende race wint Bo Bendsneyder de tweede race van de Red Bull MotoGP Rookies Cup tijdens de TT in Assen. De jonge coureur uit Rotterdam wist zijn directe belager Jorge Martin met 1,5 seconden voor te blijven. “Deze overwinning is fantastisch. Mijn eerste TT en dan meteen op de hoogste trede van het podium. Ik ben hier ontzettend blij mee!”

Op kop

Na de start komt Bendsneyder als derde door de eerste bocht. In Ossenbroeken pakt hij de tweede plaats over om vervolgens nog voordat de eerste ronde voorbij is al de kop over te nemen. Na een ronde of vijf ontstaat een kopgroep met Martin, Manzi, Bendsneyder, Simpson, Ray en Mihara. Er wordt enkele ronden stuivertje gewisseld waardoor Bendsneyder ook een keer als derde door komt. Na 10 ronden weten Bendsneyder en Martin een gaatje te slaan met de rest en lopen ze langzaam enkele seconden uit. In de voorlaatste ronde komen de kemphanen een achterblijver tegen en Bendsneyder profiteert daarvan waardoor hij het gaatje met Martin iets kan vergroten. Uitzinnig van vreugde komt hij als eerste over de streep.
Zijn prestaties komen meteen tot uiting in het klassement waar hij maar liefst 4 plaatsen stijgt, van plek 8 naar plek 4.

“Ik zag dat Manzi meteen na de start een gat wilde slaan dus daar moest ik bij zitten. Dat lukte want op de Veenslang lag ik al eerste. Toen probeerde ik weg te rijden maar dat ging in eerste instantie niet. Later kon ik met Martin wel wegkomen. Op mijn pitbord zag ik dat ik snel reed maar Martin bleef bij me en hij bleef flink pushen. Ik had hem nog in de laatste bocht verwacht maar daar was ik al te ver voor dus toen was de eerste plaats veilig gesteld. Deze overwinning is een goede motivate voor de volgende race dus ik hoop dat er nog meer podiumplaatsen volgen.”

Komend weekend wacht alweer een nieuwe wedstrijd in het Spaans Open Kampioenschap. Dan rijdt Bendsneyder in Albacete. Over twee weken rijden de Rookies op de Sachsenring in Duitsland.

Bendsneyder over de finish in Assen 

 

Bendsneyder op podium in Assen

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op