« Alle nieuwsberichtenRed Bull KTM Ajo
29 april 2016

Veel geleerd op nieuwe circuits

De 3 in april verreden wedstrijden in het wereldkampioenschap Moto3 waren zeer leerzaam voor de zeventienjarige Rotterdamse motorcoureur Bo Bendsneyder. Hoewel er dit keer geen WK punten zijn verzameld is zijn rugzak goed gevuld met waardevolle ervaring die hij meeneemt naar de rest van het seizoen. 

Twee van de drie races werden aan de andere kant van de oceaan verreden en de circuits waren volledig nieuw voor Bendsneyder. Lees hieronder de ervaringen van de jonge Rotterdammer in Argentinië, Amerika en Spanje.

Argentinië, 3 april

Startend vanaf de 9e startrij maakte de race pittig. Bendsneyder vocht in een groepje om de negentiende plek en bevond zich tussen veel meer ervarener Moto3 coureurs als Fenati en Bastianini. Hij hield zich deze race prima staande en finishte als 22e.

Team manager Aki Ajo:
“De race in Argentinië was een nieuwe ervaring voor Bo. Bij de start was hij wat voorzichtig gezien de moeilijke omstandigheden en dat begrijp ik heel goed. Hij heeft zijn tweede WK race netjes uitgereden en dat is een prima resultaat. We moeten blijven werken, race na race.”

Bendsneyder:
"De race was erg zwaar omdat het asfalt zowel droge als natte delen bevatte. We kozen voor slicks, net als de meeste coureurs op de grid. In de eerste paar ronden was het lastig om over de natte delen van de baan te rijden. Later kwam ik beter in mijn ritme en kon ik strijden met rijders als Fenati en Bastianini; daar heb ik veel van geleerd en die ervaringen neem ik mee naar de volgende races.”

Austin, Texas 10 april

In Austin kende Bendsneyder een tricky race. Startend vanaf de 23e positie kwam hij direct na de eerste bocht in het gedrang en verloor plekken. Gedurende de race wist hij zich prima te herstellen en kwam hij als 22e over de streep.

Team manager Aki Ajo:
“Bo startte het weekend erg goed en had wat pech tijdens de kwalificatie omdat de conditie van de baan niet optimaal was. Daardoor kon hij eigenlijk geen goede tijd neerzetten. Tijdens de race had hij wat last van de voorkant van de motor en dit moeten we verder analyseren. Ondanks de zware omstandigheden is hij goed gefinisht en heeft hij weer veel ervaring opgedaan. Dat is precies wat we met hem wilden bereiken.”

Bendsneyder:
"Eerlijk gezegd was deze race erg moeilijk. De voorkant van de motor gaf wat problemen waardoor het lastig was om echt veel snelheid te maken. Ik heb wel kunnen vechten met een aantal andere coureurs in een groepje maar overall was het geen goede dag. We moeten hard blijven werken en leren van de dingen die we gedurende dit weekend tegenkwamen.”

Jerez, Spanje 24 april

De race in Jerez begon goed voor de jonge Rotterdammer maar onderweg werd hij opgehouden door een groepje coureurs dat elkaar bleef inhalen waardoor de snelheid zakte. Doordat Bendsneyder ook nog betrokken raakte bij een ongeluk werd hij teruggeworpen naar de 29e positie. Net voor het einde van de race wist hij zich goed te herstellen en kwam hij als 21e over de finish.

Team manager Aki Ajo:
“We weten dat Bo beter kan dan wat hij dit weekend heeft laten zien. We moeten de race nog goed met elkaar analyseren. Jerez is geen eenvoudig circuit en laten we niet vergeten dat dit Bo’s debuut jaar is. Hij moet constant leren van alles wat hij meemaakt.“

Bendsneyder:
"Ik startte erg goed. Later werd ik door een aantal rijders ingehaald omdat ik iets te wijd ging en daardoor verloor ik even de focus. Gelukkig zat ik vrij snel alweer goed in mijn ritme en kon ik meevechten voor de punten. Toen ik betrokken raakte bij een ongeluk van een andere coureur verloor ik bijna 12 seconden waardoor het onmogelijk was om nog terug te komen. Gelukkig ben ik zonder kleerscheuren gefinisht en kijk ik alweer uit naar de volgende race.”

De volgende race wordt op 8 mei verreden in Le Mans, Frankrijk.

Bo Bendsneyder Red Bull KTM Ajo

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op