TT eindigt in crash voor Bendsneyder

Na een moeizame kwalificatie was al duidelijk dat het voor Bendsneyder en Odendaal een lastige dag zou worden op het TT Circuit. Vanaf de 23ste plaats kwam Bendsneyder goed weg. De Rotterdammer won meteen een paar plaatsen. In de Strubben werd echter zijn remhendel geraakt, waardoor hij weer een paar plaatsen verloor. In de tweede ronde haalde hij weer een paar rijders in, onder wie Simone Corsi, die ook weer in de Strubben terug langszij kwam bij Bendsneyder. Bij het aanremmen voor de Stekkenwal kwam de Italiaan iets van zijn lijn af, waardoor hij met zijn achterwiel tegen het voorwiel van Bendsneyder aan kwam en beiden onderuit gingen. De schade aan de NTS is aanzienlijk, maar de rijder mankeert op een paar blauwe plekken na niets.

Ook Steven Odendaal had een goede start. Hij kwam na de eerste ronde als 24ste door en bleef langzaamaan naar voren kruipen dankzij crashes van anderen. Erop blijven zitten en constante rondetijden rijden was de belangrijkste opdracht voor de Zuid-Afrikaan. Een ‘long lap penalty’ wegens het afsnijden van de Geert Timmer-bocht voorkwam dat Odendaal in de punten reed.

NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen was uiteraard teleurgesteld. “Een crash in je thuiswedstrijd is ontzettend balen. Zo wil je de TT niet eindigen. Aan de andere kant mogen we tevreden zijn met de prestatie van Steven. Die heeft een uiterst moeizaam weekend toch positief kunnen afsluiten en dat is heel belangrijk. De blik gaat nu op de Sachsenring, al meteen volgend weekend.”

Bo Bendsneyder (DNF): “Het is jammer, maar het kan gebeuren in een race. Ik denk dat ik een engeltje bij me heb gehad, want het is nog goed afgelopen. Ik was bang dat ik geraakt zou worden door de motor of door een andere rijder. Mijn Rev’it!-pak heeft me optimaal beschermd en de klap opgevangen. Het is geen gemakkelijk weekend geweest, maar het team heeft keihard gewerkt en nooit opgegeven. Het is moeilijk: we hebben nieuw materiaal, weinig data en we kunnen niet bij anderen kijken en moeten het dus allemaal zelf uitzoeken. Er komt altijd wel een oplossing, maar het kost veel tijd. Het gevoel was vandaag wel goed en dan is het doodzonde dat het eindigt in een crash. Ik zat achter Manzi en wilde proberen bij hem te blijven, omdat hij altijd heel agressief rijdt en ik daarvan had willen profiteren. Hij is zevende geworden. Maar om een resultaat te boeken en punten te pakken, moet je wel finishen. Ik ben blij dat we volgend weekend meteen weer een race hebben en de draad kunnen oppakken.”

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op