« Alle nieuwsberichtenRed Bull MotoGP Rookies Cup
31 augustus 2014

Podiumplaats als beloning voor hard werken

Met een prachtige derde plaats in de tweede race sluit Bo Bendsneyder een zwaarbevochten weekend op Silverstone passend af. Zijn harde werken werd beloond met een podiumplaats en zorgde ervoor dat hij in het klassement weer een plaats stijgt. In de eerste race waren er ook serieuze podiumkansen maar die werden met een zesde plaats niet verzilverd. “Ik ben erg blij met dit resultaat. Dit weekend heb ik laten zien dat ik echt met de snelste jongens kan strijden om de hoogste plaatsen en dat geeft veel vertrouwen!”

Agressief rijden

Vanaf de zesde positie gaat Bendsneyder tijdens de eerste race wat voorzichtig van start wat resulteert in een negende plek bij de eerste doorkomst. Na een paar ronden zit de Rotterdammer in een kopgroep van elf coureurs. Met nog negen ronden te gaan wordt de rode vlag getoond omdat de baan nat wordt door de eerste regendruppels. Na een korte time-out wordt de wedstrijd met slechts vijf ronden hervat. De regen zet niet door en de coureurs gaan toch weer op slicks van start. Bendsneyder vertrekt vanaf de zevende positie en is direct veel agressiever. In deze korte wedstrijd is het zaak om vanaf het begin meteen bij de kopgroep te zitten. Even neemt hij de derde positie in om deze enkele bochten later toch weer af te geven. De zeven coureurs vooraan de wedstrijd vechten als leeuwen voor een plek bij de eerste drie. Na vijf ronden is het Jorge Martin die als eerste over de finish komt. Bendsneyder wordt zesde.

“Na de herstart wist ik dat ik er direct bij moest zitten anders is de kans op een goede klassering verkeken. Even had ik zelfs de derde positie te pakken maar de coureur voor me maakte een schakelfoutje waardoor ik van het gas moest. Daardoor kwamen jongens achter mij me voorbij. In de laatste ronde heb ik nog met een nieuwe aanval geprobeerd om naar voren te komen maar dat lukte helaas niet. In zo’n korte race wordt elke fout meteen afgestraft. De zesde plek is mooi maar hier had zeker meer ingezeten“ aldus Bendsneyder.

Harde werken wordt beloond

In de tweede race moet Bendsneyder van ver komen om überhaupt nog aanspraak te kunnen maken op een plek op het podium. Jorge Martin laat het hele deelnemersveld vanaf de start zijn achterste zien om vervolgens zijn voorsprong langzaam maar solide uit te bouwen. Een podiumplek is dan alleen nog beschikbaar voor de plaatsen twee en drie. Na drie ronden kan Bendsneyder nog maar net zijn vallende medecoureurs Razgatlioglu en Gutierrez ontwijken. Hierdoor zakt hij wat terug naar achteren en begint hij vastberaden aan een inhaalrace. De Rotterdammer vecht zich ronde na ronde sterk terug naar de kopgroep en is zelfs een seconde sneller dan al zijn concurrenten. Met nog acht ronden te gaan klampt hij aan bij de achtervolgende groep van zes en gaan de coureurs op jacht naar de overgebleven punten achter Martin. Vijf ronden voor het eind weet Bendsneyder de kop van de groep over te nemen. Door een stuurfoutje belandt hij enkele bochten later weer op plaats zes. Het blijft stuivertje wisselen tot het eind van de wedstrijd. In de laatste ronde zet hij alles op alles en pakt hij de derde plaats net voor Ray en Mir.

Bendsneyder: “Ik voelde dat mijn banden slechter werden toen ik het gat had dichtgereden. Maar ik wilde perse doorpakken nadat ik bij die groep aankwam. Een paar ronden later lag ik op kop en toen wist ik ook dat het zwaar werd. Vier ronden op kop rijden is lang en de groep was erg sterk. Toen ik ineens weer zesde lag schrok ik wel even. Maar ik liet me niet gek maken en kon met slipstreamen en sterk uitremmen weer wat jongens passeren. Met het uitkomen van de laatste bocht wilde de nummer vier buitenom komen om mij in te halen. Het was alles of niets die laatste meters, de motor bleef glijden en ik wist nog net als derde over de streep te komen. Een fantastisch resultaat!”

Evaluatie

Tijdens het weekend op Silverstone had Bendsneyder ook zijn evaluatie met de leiding van de Rookies Cup. Men is erg van de jonge Rotterdammer onder de indruk. “Als hij zo blijft presteren dan ligt er een mooie toekomst voor hem in het verschiet” aldus Peter Clifford, organisator van de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Bendsneyder geeft zelf ook aan dat hij nu in een goede flow zit en bruist van vertrouwen: “Het gevoel met de motor is goed en ik rij nu veel constanter. Ik weet dat ik de snelle jongens kan bijhouden. In de eerste vrije training zette ik hier al snel een goede tijd neer en dat gaf me veel vertrouwen. Deze podiumplaats geeft ook bij de rijders aan dat ze nu serieus rekening met mij moeten houden. Die overwinning in Assen was geen eenmalig resultaat. Ik kijk erg uit naar de rest van het seizoen!”

Podium op Silverstone

 

 

MotoGP Moto2 KNMV NOC-NSF

Volg ons op