Het verhaal van Bo Bendsneyder

Op 5-jarige leeftijd krijgt Bo het motorvirus te pakken en rijdt hij op een pocketbike zijn eerste kilometers in diverse (inter)nationale kampioenschappen.

Molenaar NSF100 Championship

MiniBikes

Het Molenaar NSF100 Championship legt de basis voor zijn verdere motorsportcarrière. De drie seizoenen op een Honda NSF 100 worden succesvol afgesloten met 2x een tweede plaats en Kampioen in 2011. Ook op het EK NSF 100 kampioenschap staat Bo op het podium: zilver in 2010 en brons in 2011.

GP3 Junior cup en Yamaha R125 cup

GP3 JuniorCup

De nieuw opgezette GP3 Junior Cup zet Bo in 2011 eveneens op zijn naam. Hij rijdt op een Moriwaki 250 cc. De titel in de GP3 Junior Cup wordt in 2012 met succes verdedigd en ook het kampioenschap in de Yamaha R125 klasse kan Bo op zijn erelijst bijschrijven.

IDM en ONK

Pata Honda

In het IDM en ONK rijdt Bo zich verder in de kijker: diverse podiumplekken waaronder 1e tijdens de British Superbikes in Assen, 1e tijdens de Race of the Champions in Assen en 2e in Zolder zijn het resultaat. 2 wildcards voor de Pata European Junior Cup worden beide verzilverd met de hoogste trede op het podium: zowel in Assen als op de Nürburgring is Bo de snelste.

Ben Majoor trofee

Tijdens het jaarlijkse KNMV Motosportgala in de Amphion Schouwburg in Doetinchem werden op 12 januari 2014 de vele 2013 motorsport kampioenen gehuldigd en reikte de nationale motorsport bond de jaarlijkse KNMV onderscheidingen uit. Bo Bendsneyder hield de eer hoog namens de wegrace en kreeg de Ben Majoor trofee uitgereikt.

2014

In 2014 eindigt Bo als negende in de prestigieuze Red Bull MotoGP Rookies Cup. Daarnaast staat hij vijftiende in het eindklassement van het Spaans Open Kampioenschap met het Dutch Racing Team. Hij wordt opgenomen in de KNMV Talentselectie wegrace en krijgt van het NOC-NSF de IT (Internationaal Talent) status.

2015

2015 is een belangrijk jaar voor Bo. Hierin werd hij met overmacht kampioen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Aan het eind van het seizoen krijgt hij te horen dat hij een felbegeerd zitje heeft weten te bemachtigen in het KTM fabrieksteam van Aki Ajo en samen met zijn teamgenoot Brad Binder in de Moto3 klasse mag gaan rijden. In het Moto3 Junior World Championship eindigt hij als 7e.

2016